X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Béres József adománya és üzenete a pákozdi logisztikai központban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. március 27., péntek 17:59

 

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tegnap tízezer üveg Béres Cseppet adományozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely a nagy karitatív szervezetek segítségével juttatja el azokat az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

 

A szállítmányt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben átadott új logisztikai központjában fogadták március 27-én, pénteken, majd onnan szállították tovább a segélyszervezetek képviselői. Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke hangsúlyozta: hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret pedig a járvány idején az egészségügy „frontvonalán” dolgozóknak juttat el hat segélyszervezet: a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Hozzátette, hogy a kijárási korlátozás miatt egy ideig közös adományátvétel nem lesz, de a karitatív munkát és az egyeztetéseket tovább folytatják.

 

Soltész Miklós megköszönte az eddigi adományokat és felajánlásokat, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat. Egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára, vagy a 1357-es adományvonalra várnak, míg tárgybeli felajánlásokat csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni.

 

Ezek után Soltész Miklós felolvasta Béres Józsefnek, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének levelét, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a betegséggel szemben a legeredményesebb és leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben pedig fontos szerepe van az ellenállóképesség erősítésének, az immunrendszer „karbantartásának”. Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adomány. Béres József azt üzente, a történelem folyamán a magyarság számos megpróbáltatást volt képes kiállni, és bizonyos abban, hogy ma is képes az újfajta kihívást leküzdeni. De ehhez egységes akarat, jószándék, egymásra odafigyelés, fegyelmezettség, összefogás és egymást erősítő szeretet kell.

 

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára ezt követően arról beszélt, hogy az eddig senki által nem tapasztalt élethelyzetben a legnagyobb teher a rendvédelemre, az egészségügyre és a szociális segítő szakmákban dolgozókra hárul. Munkájukat mindenki a korlátozások betartásával segítheti a legjobban. A csaknem 16 millió forint értékű adománnyal kapcsolatban elmondta, az nem csupán fizikailag, de lélekben is erőt adhat az egészségügyben dolgozóknak és a több mint 53 ezer idős embernek, aki ma bentlakásos intézményben lakik.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére