X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Örökbefogadás: egy méltó élet ajándéka

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. november 09., szerda 16:23

 

Az örökbefogadás lehetősége ma Magyarországon még mindig nem eléggé ismert és elfogadott sem a társadalom, sem a válságterhes anyák részéről, pedig az, ha megadjuk az esélyt egy méltó élethez, nem csupán a befogadó család, de az örökbeadó anya jövőjét is kiteljesítheti. Ezért fontos, hogy beszéljünk erről, ha máskor nem, legalább a világnap apropóján. A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban kapta meg működési engedélyét az illetékes minisztériumtól a nyílt örökbefogadás közvetítéséhez, miután szakemberei megszerezték az ehhez szükséges képesítést. Hazánkban hét civil szervezet törődik azzal, hogy családban nőhessenek fel azok a gyermekek, akiket a szülő bizonyos okok miatt nem tud, vagy nem akar felnevelni.

Évekig Szenczy Katalin irányította a segélyszervezet ilyen irányú munkáját. Ő egy alkalommal így írt erről: „Az évek hosszú sodrásában, mint folyóból kiálló szikla, úgy vált határozottsággá bennem a gyermekekért való tenni akarás vágya. A Baptista Szeretetszolgálat misszióinak távoli helyszínein, a nyugat-szaharai sivatagtól a koszovói hegyeken át a vietnámi falvakig mindig a gyermekek hálás és szeretettel teli tekintetét kerestem, és így történt ez Magyarországon is. Mert tudom, hogy ezért érdemes élni, ezért érdemes vállalni a terheket és a lemondást, mindent, amit akadályként gördíthet elénk a sors. Nincs, nem lehet ennél szebb ajándék. Sokan vannak közöttünk olyanok, akik mindenüket feláldoznák azért, hogy egy szerető gyermeket magukhoz szoríthassanak. Sok kérdés, esetenként kétségbeesés, harag boríthatja homályba a lelket akkor, ha ez a vágy nem teljesülhet, ha ennek még az esélye sem látszik. Bízom benne, hinnem kell abban, hogy egyszer mindenki megkaphatja ezt az ajándékot.”

A Baptista Szeretetszolgálat azt kéri, az érdeklődők kérdéseiket az orokbefogadas@baptistasegely.hu email címre írják meg.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére