“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Egy éves a „Nincs B-Terv!” pályázati programja

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. december 13., csütörtök 12:46

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán jelentős összegű támogatást nyert el hét magyarországi civil szervezet. A „Nincs B-Terv!” Europe Aid társ-finanszírozásában megvalósuló pályázati program minap egy éves lett. 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán hét olyan honi szervezet nyert el jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Néhány a támogatott célok közül: felelős fogyasztási és termelési minták kialakítása és megismertetése, innovatív oktatási módszerek alkalmazása, iskolai előadások, tudatosságnövelés, a helyi termelést, a fenntartható életvitelt népszerűsítő akciók.

A nyertes szervezetek: Országos Klímareferens Hálózat, Levegő Munkacsoport, Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, Helyben a Jövőnk Egyesület, Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány, Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület.

December 12-én, szerdán az érintett, nagyobb léptékű pályázatokat lebonyolító szervezetek képviselői projektindító tanácskozáson találkoztak egymással és a Baptista Szeretetszolgálat vezetőivel, munkatársaival. A megbeszélést Baczkó Zsuzsanna projekt-koordinátor vezette, az eseményen részt vett két pénzügyi munkatárs, Gulyás Réka és Zeke Judit, valamint Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is. A segélyszervezet igyekszik adminisztratív segítséget nyújtani a különböző programok zökkenőmentes megvalósításához. 

Azoknak a szervezeteknek, amelyeknek első körben nem sikerült támogatást szerezniük, érdemes a továbbiakban is figyelni a „A „Nincs B-Terv” és a Baptista Szeretetszolgálat honlapját, mert a jövőben további pályázatokra nyílik lehetőség.    

 

https://wwww.noplanetb.net

 https://hunoplanetb.net

 video

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére