X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Felköszöntöttük a 100 éves Erzsi nénit

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. január 15., szerda 16:43

Pécs - A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ Pécsi Gondozási Központjában január 14-én, kedden megható pillanatok közepette ünnepeltük meg kedves gondozottunk, Erzsi néni 100. születésnapját.

Az eseményen ott volt Péterffy Attila, Pécs városának polgármestere, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, dr. Heidl Beáta, a BSZ OSZSK intézményvezetője, Tóth Zoltán baptista intézményi lelkész és Halász Rita telephelyvezető.  

A Pécsma az alábbi tudósítással számolt be az eseményről:

„Nem akármilyen nap volt a keddi a pécsszabolcsi baptista idősek otthona életében: száz éves lett egyik lakójuk, Schmidt Lajosné Erzsi néni. Csokorral, emléklappal és egy óriási tortával is köszöntötték az idős hölgyet, aki maga fújta el a gyertyákat rajta. Többször is elérzékenyült a kis ünnepség alatt, ahol még a pécsi polgármester is felköszöntötte.

Az otthon összes lakója egybegyűlt, hogy együtt ünnepeljen Erzsi nénivel, aki mesélt röviden az életéről is egy kis videón, amit előző nap készítettek vele. Száz éve született Erdélyben, egyedül jött át Magyarországra még fiatal lányként. A húszas éveinek elején házasodott meg. Gyermeke sosem született, de adódott alkalma felnevelni kettőt, a férjének fiát és lányát. Felnőtt korában fonónő volt egy budapesti gyárban, elmondása szerint kitüntetést is kapott munkájáért.

Régebben még látogatták az otthonban, azonban ezek az alkalmak ritkultak és ma már csak az itteni barátnők maradtak neki. Ennek ellenére nagyon jól érzi itt magát.

– A hosszú élet titka? Rendes életet kell élni, becsületesnek, tisztességesnek maradni mindvégig – tette hozzá.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere köszöntötte Erzsi nénit egy csokor virággal és egy emléklappal. Elmondta, reméli, hogy élete második felében Pécsett szerető otthonra, városra talált.

 A világ ugyan nagyon változott, de egy dolog biztosan nem: a fiatalabb generációk mindig tisztelettel fognak az idősek felé fordulni – mondta a városvezető.”

 

Lap tetejére