“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kihívás Napja, ahogy talán még sohasem láttuk

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. szeptember 08., hétfő 15:57
Cimkék: utcafrontszociálisBelföldhajléktalan


“Az Utcafront munkáját 2001-ben indítottuk egy maroknyi csapattal, akikkel elhatároztuk; szeretnénk választ adni arra a kihívásra, amit az utcán tapasztaltunk. Hajléktalan, kábítószerfüggő emberekkel, sokszor reménytelennek tűnő helyzetekkel találkoztunk munkánk során. Most ezek az emberek hívnak ki minket egy sportnapra. Azt gondolom, ennél nagyobb eredményt nem is kívánhatnánk, amikor azt látjuk, hogy a lakóink közösen, teljesen önszerveződő módon, egy egészséges célért mozdulnak együtt” - mondta el Miletics Marcell, az Utcafront Intézményvezetője.


Az intézményen belül, az utcai megkereső-szolgálat, a tűcsereprogam, a közfoglalkoztatási program és természetesen a hajléktalanszálló munkatársai is részt vettek a sporteseményeken. Az események helyszínét a X. kerület Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adta, ahol műfüves focipályán mérhette össze labdarúgótudását a lakók, és munkatársak csapata. Uzonyi Mónika, a hajléktalaszálló vezetője elmondta: “Szombatonként ‘kincsesbánya’ néven közösségi programot hírdettünk a lakók között, ahol az éppen ügyeletet adó munkatárs tartott közösségi foglalkozást. Volt, aki filmklubbot, volt aki activityt, más farsangi mulatságot szervezett. A lakók ezen felbuzdulva kezdtek bele a sportnap szervezésébe, a programpontokat is közösen dolgozták ki. A sportnap anyagi hátterét egy korábbi jótékonysági koncert felajánlásiból, és támogatásokból összegyűlt 90.000 Ft.-ból finanszíroztuk meg, ahol nem csak sporttal, közös ebéddel, de színházi előadással, és zenével, tánccal is ünneplünk. Mintegy 20 munkatárs, és 35 lakó vett részt a rendezvényünkön.” 


Ebéd után Weeber Tibor, a X. kerület alpolgármestere is meglátogatta az eseményt, ahol elmondta, a kőbányai önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerületben dolgozó civil szervezetek, és gondozottjaik felé, ezért támogatják a jövőben is az ilyen jellegű közös programok szervezését.

 

 

 Miletics Marcell, az Utcafront vezetője köszönti a sportnap résztvevőit

 

 

Lap tetejére