X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Szociális munka

ALDI élelmiszer program

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. július 05., szerda 19:39

 

Pécs – Idén júniusban kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az áruházi expressz árumentési projektet.


A program lényege, hogy az egyik (az intézmény közelében lévő) áruházból a BSZ OSzSK közvetlenül szállítja el napi rendszerességgel a még aznap vagy másnap lejáró, sérült dobozú, nem első osztályú, de még fogyasztásra alkalmas élelmiszereket. Ez elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szerepe egyrészt a kapcsolatok kiépítése, az adott szervezetek megfelelő felkészítése, majd az egyes áruházi projektek beindítása, illetve a működtetés során a folyamat monitorozása, amely elsősorban az elszállítások és kiosztáshoz kapcsolódó adminisztráció folyamatos ellenőrzését jelenti. A BSZ OSzSK jelenleg a pécsi, Zsolnay úti ALDI áruházzal van kapcsolatban.

Az expressz kiszállítás sok munkát igényel az intézmény részéről, hiszen a szállításokra és osztásokra délután, esténként kerül sor, de a visszajelzések alapján az erőfeszítéseket érdemes megtenni, mivel nagyon sok igazán értékes élelmiszert tudnak szétosztani, mellyel minden esetben nagy örömet szereznek az idősotthon lakóinak, nappali ellátásban részesülőknek, környéken lakó házigondozottaknak és a népkonyhán étkezőknek.

 

Lap tetejére