X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Passzold vissza Tesó! Program a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. január 10., péntek 12:49

 

Budapest – A NOPLANETB elnevezésű projekt több partnerszervezetünk számára biztosít lehetőséget programjaik folytatásához, céljaik eléréséhez.

 Tavaly novemberben az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület kampányt indított a használt mobilkészülékek minél nagyobb mennyiségben való visszagyűjtése érdekében. A kezdeményezők célja, hogy ezzel másodlagos, etikus nyersanyagot hozzanak létre az elektronikai ipar számára, ezzel csökkentve a főként a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló illegális koltán-bányászatot, amely állatfajok – például csimpánzok és gorillák – élőhelyének kipusztításával jár. Másik céljuk pedig elsősorban a fiatalabb korosztály, de bővebben a lakosság tájékoztatása, informálása. Ennek érdekében előadásokat tartanak és kampányanyagokat juttatnak el számukra, elősegítve a fenntartható, felelős gondolkodást és magatartást: ez a program egyébként az ENSZ tizenhét fenntarthatósági céljaihoz is illeszkedik.

Idén tevékenységüket szervezetünkkel való együttműködésben folytathatják, ugyanis a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett NOPLANTB elnevezésű pályázaton nyertek el jelentős összegű támogatást, amely az Európai Unió társfinanszírozásának segítségével jut el a kedvezményezettekhez. Mindenkinek, de elsősorban tanintézményeknek és civil szervezeteknek ingyenesen tudnak egyedi gyűjtődobozt biztosítani és eljuttatni címükre, illetve a teli dobozok visszaküldése is ingyenes lesz.

A kezdeményezés célja a magyar (és uniós) állampolgárok tájékoztatása is, hogy felkészülteb-ben tudjanak a globális fejlesztés kérdéseivel foglalkozni, változzon a hozzáállásuk a fenn-tartható fejlődéshez, miközben új ötletek születnek. A projekt célja továbbá, hogy a magyar (és uniós) embereknek olyan eszközöket biztosítson, amelyekkel támogathatják a szegénység leküzdésére irányuló globális tevékenységeket. A projekt az Európai Unió Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programjának támogatásával jött létre.

A támogatásoknak, adományoknak köszönhetően partnereink 2020-ban egyebek mellett már többet tudnak az adott afrikai térségben dolgozó természetvédelmi őrök felszerelésére vagy erdőtelepítésre, az élőhelyek megújítására vagyis gorillavédelemre is költeni.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Egy és egyetlen bolygó, amely mindenkié!

Budapest – A járvány miatt a világháló segítésével rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos (Nem)Találkozóját. Ez a NOPlanetB elnevezésű program egyik állomása.

Bajóti prevenciós programunk adományozással egészült ki

Bajót – A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programja egy ideig nélkülözni volt kénytelen a személyes találkozások élményét, ám a tavaly márciusban megkezdődött projekt rendezvényei ismét egymást követték az elmúlt időszakban. Ráadásul, az adományozóknak köszönhetően, az eseménysorozat új elemekkel egészült ki.

Kosárközösség webáruháza: egyik pályázati partnerünk sikeres programja

Nyíregyháza - A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán jelentős összegű támogatást nyertek el honi civil szervezetek. A Nincs B-Terv! elnevezésű, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló pályázati projektben résztvevők egymás után bonyolítják le sikeres programjaikat.

Lap tetejére