X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Áder János köztársasági elnök is érdeklődött programunk felől

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. május 27., hétfő 11:54

 

Gödöllő - Áder János köztársasági elnök díszvendége volt minap annak a nívós és nagyszabású rendezvénynek, amely a Baptista Szeretetszolgálat, illetve partnereinek részvételével valósulhatott meg Gödöllőn.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és az általa támogatott szervezetek péntektől vasárnapig Gödöllőn, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ideje alatt – annak a nagyközönség számára rendezett szabadtéri eseményén – népszerűsítették a klímaalkalmazkodással és klímavédelemmel kapcsolatos ismereteket és saját programjaikat. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál elnevezésű esemény 2015 óta a régió, sőt, az ország egyik legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus találkozója lett. A mottó idén ez volt: „Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével”. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint partnerei is részt vettek a találkozón: az Országos Klímareferens Hálózat, a Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország tagja, és az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány.

Igen népszerű volt a Zöld Kör standja, ahol a Zöld Otthon kiállítás mellett a „Klíma totó” kérdéssor helyes megfejtői óránkénti sorsoláson nyerhettek egy-egy doboz társasjátékot, amely a hulladékgazdálkodással kapcsolatos helyes megoldásokra tanít játékos formában. A standot meglátogató Áder János köztársasági elnök Gál Dáviddal, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójával és Baczkó Zsuzsanna projektvezetővel is beszélgetett, majd maga is ajándékot kapott.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviseletében megvalósuló „Nincs B Terv!” elnevezésű pályázati programban a közelmúltban hét olyan honi szervezet nyert el jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Ezzel kapcsolatban megjelent új pályázati felhívásunk, várjuk a fenntartható fejlődés témakörében a kis léptékű pályázatok beérkezését. Beadási határidő: június 14. 

A pályázati felhívás részletei, valamint a pályázati dokumentáció a projekt honlapján elérhető!

Itt: https://hu.noplanetb.net/

Fotók: Zöld Kör archívum

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Sulipak(k)olj velünk!

Segítsük együtt a rászoruló gyerekek beiskolázását! Ezekben a kiszámíthatatlan időkben is van, ami biztos: a szükségben élő, bajba került családok számítanak ránk.

A Baptista Szeretetszolgálat idén is megrendezi hagyományos kerékpártúráját

Bükkszentmárton - Szeretettel várunk minden 14 éven felülit kerékpártúránkra, a Bükkbe július 12-től 17-ig!

Lap tetejére