X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Áder János köztársasági elnök is érdeklődött programunk felől

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. május 27., hétfő 11:54

 

Gödöllő - Áder János köztársasági elnök díszvendége volt minap annak a nívós és nagyszabású rendezvénynek, amely a Baptista Szeretetszolgálat, illetve partnereinek részvételével valósulhatott meg Gödöllőn.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és az általa támogatott szervezetek péntektől vasárnapig Gödöllőn, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ideje alatt – annak a nagyközönség számára rendezett szabadtéri eseményén – népszerűsítették a klímaalkalmazkodással és klímavédelemmel kapcsolatos ismereteket és saját programjaikat. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál elnevezésű esemény 2015 óta a régió, sőt, az ország egyik legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus találkozója lett. A mottó idén ez volt: „Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével”. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint partnerei is részt vettek a találkozón: az Országos Klímareferens Hálózat, a Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország tagja, és az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány.

Igen népszerű volt a Zöld Kör standja, ahol a Zöld Otthon kiállítás mellett a „Klíma totó” kérdéssor helyes megfejtői óránkénti sorsoláson nyerhettek egy-egy doboz társasjátékot, amely a hulladékgazdálkodással kapcsolatos helyes megoldásokra tanít játékos formában. A standot meglátogató Áder János köztársasági elnök Gál Dáviddal, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójával és Baczkó Zsuzsanna projektvezetővel is beszélgetett, majd maga is ajándékot kapott.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviseletében megvalósuló „Nincs B Terv!” elnevezésű pályázati programban a közelmúltban hét olyan honi szervezet nyert el jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Ezzel kapcsolatban megjelent új pályázati felhívásunk, várjuk a fenntartható fejlődés témakörében a kis léptékű pályázatok beérkezését. Beadási határidő: június 14. 

A pályázati felhívás részletei, valamint a pályázati dokumentáció a projekt honlapján elérhető!

Itt: https://hu.noplanetb.net/

Fotók: Zöld Kör archívum

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Egy és egyetlen bolygó, amely mindenkié!

Budapest – A járvány miatt a világháló segítésével rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos (Nem)Találkozóját. Ez a NOPlanetB elnevezésű program egyik állomása.

Bajóti prevenciós programunk adományozással egészült ki

Bajót – A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programja egy ideig nélkülözni volt kénytelen a személyes találkozások élményét, ám a tavaly márciusban megkezdődött projekt rendezvényei ismét egymást követték az elmúlt időszakban. Ráadásul, az adományozóknak köszönhetően, az eseménysorozat új elemekkel egészült ki.

Kosárközösség webáruháza: egyik pályázati partnerünk sikeres programja

Nyíregyháza - A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán jelentős összegű támogatást nyertek el honi civil szervezetek. A Nincs B-Terv! elnevezésű, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló pályázati projektben résztvevők egymás után bonyolítják le sikeres programjaikat.

Lap tetejére