“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Programok

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a globális problémákról

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 09., hétfő 09:06

 

Kilencven millió öt éven aluli gyermek továbbra is alultáplált, de közben az iskolába járó gyermekek száma egyre nő – az esten a Demnet Alapítvány bemutatta  "Gyermekek a fejlődő világban” című tanulmányát, amely a Millenniumi Fejlesztési Célok hatását vizsgálta a gyermekek helyzetére. A szakmai beszélgetésben részt vett mások mellett Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője is. Sok egyéb mellett elhangzott: a Millenniumi Fejlesztési Célok megalkotása minden kétség nélkül a nemzetközi közösség legjelentősebb próbálkozása a szegénység felszámolására és az egyenlőtlenségek csökkentésére az elmúlt két évtizedben. Az olyan globális kihívások, mint a gyermekmunka, a gyermekházasság és a gyermekkatonaság elleni küzdelem csak egy olyan összetett stratégiával lehet sikeres, amely egyidejűleg kezel más társadalmi és gazdasági problémákat is. A szakértő vendégek ezeket a témákat vitatták meg. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növelése a fiatalok körében”

Áder János köztársasági elnök is érdeklődött programunk felől

Gödöllő - Áder János köztársasági elnök díszvendége volt minap annak a nívós és nagyszabású rendezvénynek, amely a Baptista Szeretetszolgálat, illetve partnereinek részvételével valósulhatott meg Gödöllőn.

Nagyszerű pályázati lehetőség a fenntartható fejlődés témakörében!

Budapest - Megjelent új felhívásunk a Nincs B-Terv elnevezésű pályázatunk keretében! Várjuk a fenntartható fejlődés témakörében a kis léptékű pályázatok beérkezését. Benyújtási határidő: június 14.

Lap tetejére