“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Úton van a földrengés sújtotta Ecuador felé a magyar és az amerikai baptisták közös segítsége

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. április 18., hétfő 15:51

 

„Halált, sérüléseket, pusztulást és veszteséget hozott Ecuadorra a fölrengés. Igyekszünk mielőbb segíteni a legsürgetőbb szükségekben, az ivóvízellátásban, az átmeneti szálláshelyek biztosításában és az orvosi segítségnyújtásban. Ahogy az éppen ezekben a napokban 20 éves Baptista Szeretetszolgálat alapító okirata is megfogalmazza, Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítünk és szeretnénk megmutatni az ő szeretetét a szükségben lévőknek", mondta Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke.

A magyar vezetésű, magyar és amerikai szakemberekből álló RESCUE 24 úton van Ecuador felé, hogy csatlakozzon a helyi mentőalakulatokhoz és szaktudásával segítse a helyszínen dolgozó ecuadori baptisták munkáját. Feladatuk annak a baptista egészségügyi segélyszállítmány fogadásának az előkészítése is, amely már indulásra készen áll Texasban.

Kérjük, gondoljon Ön is a szükségben lévő ecuadoriakra és azokra, akik a földrengés következtében elveszítették szeretteiket és otthonaikat. Támogassa segítő munkánkat a www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon keresztül a Katasztrófák károsultjainak küldött online adománnyal!

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére