“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Szír menekülttáborba vittek adományt a baptisták

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2013. november 15., péntek 18:04

Gál Dávid, a segélyszervezet nemzetközi igazgatója elmondta, a táborlakók szükségeinek megfelelően higiéniai eszközöket, babakocsikat, gyermekbútorokat, oktatási segédeszközöket, matracokat, ruhaneműt és háztartási eszközöket kaptak. Becslések szerint jelenleg mintegy 12 ezer szír menekült tartózkodik Bulgáriában, ami az ország számára komoly megterhelést jelent. Az átadáson jelen volt Vad Zoltán, a szófiai magyar nagykövetség munkatársa is. 

 sziradamsziratadas1szirkisfiuszirszoba

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére