X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. június 24., szerda 15:11

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat is fontos és tevékeny résztvevője volt annak a példaértékű összefogásnak, amelynek nyomán a hónap elején nyolc kamion indult útnak Budapestről segélyszállítmánnyal Ukrajna, illetve Kárpátalja felé civil és karitatív szervezetek, egyházak, önkormányzatok és a kormány mintegy 126 tonnányi, 100 millió forint értékű adományával. A járművek közül négy tartós élelmiszereket szállított és Kárpátaljára vitte a segítséget, míg a másik négy kamion raktere az élelmiszereken kívül gyógyászati segédeszközöket is tartalmazott.

A Baptista Szeretetszolgálat az akcióhoz mintegy 7 millió forint értékben kétezer élelmiszer egységcsomaggal járult hozzá. Ezer csomag Kárpátaljára, ezer pedig a Kárpátokon túlra került. A csomagokat Kárpátalján tizenhat településre juttatták el a segélyszervezet munkatársai, az ottani gyülekezetek adták tovább azokat a legjobban rászorultaknak. Fontos eredménye a segítségnek, hogy a kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó makijivkából elmenekülteknek is adhattak a segélyből. Ők a munkácsi ukrán baptistáknál találtak menedékre, akik harminc gyermek táborozását is megszervezték.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére