“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítség az Ebola-járvány sújtotta térségbe

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. október 01., szerda 09:49
Cimkék: Ebola-járványhumanitáriuskatasztrófagyorssegély

Segítség az Ebola-járvány sújtotta térségbe

Civil és egyházi szervezetekkel fogott össze a magyar kormány, hogy enyhítsen az Ebola-járvány fenyegette nyugat-afrikai országok gondjain. Az összegyűlt felajánlásokat Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kedden vette át a szervezetektől.

Az eseményen az államtitkár kiemelte: az Ebola-járvány következtében mára súlyos, globális vészhelyzet alakult ki, amely biztonságpolitikai szempontból is kockázatot jelent.

A tárcától Sierra Leone és Benin kért segítségét, így a minisztériumban megalakult egy munkacsoport, amely foglalkozik a segélyakciókkal, és a felajánlásokat eljuttatják a térségbe.

A Baptista Szeretetszolgálat ötezer dollár értékű adománnyal járult hozzá a kormány segélyakciójához. A védőfelszerelésekből és fertőtlenítőszerekből álló adomány mellett a Szeretetszolgálat felvette a kapcsolatot a térségben (Sierra Leone) dolgozó magyar baptista munkatárssal is. 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére