“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Saját fejlesztésű szoftverrel segítünk a hurrikán sújtotta területen

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. szeptember 29., szombat 11:29

 

New Bern (USA) – A maga területén szenzációsnak számít az a magyar szoftver, amelyet arra terveztek, hogy a katasztrófa sújtotta területeken megkönnyítse a mentőcsapatok munkáját. A baptista mentőcsapat már nem először alkalmazza a rendszert.

 

– A mentés sokszor a károsodott épületekről, ezek felméréséről szól. A program ebben segít. Fotó és méret alapján támogatja a kárfelmérést, amely alapján fizet a biztosító. Korábban ez papíralapú volt, amelyet a program gyakorlatilag automatizál – mondta el Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója a Florence hurrikán helyszínéről, ahol jelenleg is dolgozik a baptista mentőcsapat. Pavelczének egyébként ez a 65. bevetése. 

A DOTO System nevű komplex programcsomag a katasztrófa utáni kárfelmérést és a helyreállítás tervezési folyamatát rövidíti meg: a korábban szokásos 36-60 napról akár 30 percre, vagy még kevesebbre. Az okostelefonon és táblagépeken is futó alkalmazás segítségével egy-egy kárhelyszínt, súlyosságától függően, 15-20 perc alatt fel lehet mérni, és a program automatikus jelentést generál a katasztrófa-elhárítási koordinátorához, valamint a biztosítókhoz. Ezzel jelentősen csökken az adminisztráció elvégzéséhez szükséges idő, a szoftver segítségével pedig pontosan dokumentálható az elvégzett munka. A fejlesztés arra is alkalmas, hogy az önkéntes segítőket oda irányítsa, ahol valóban szükség van rájuk.
Galambos László ötletgazda, a fejlesztőcég tulajdonosa korábban elmondta: a szoftvert több mint ötven magyar programozó készítette el nyolc hónap alatt, és az első „éles bevetésen" Texasban zökkenőmentesen üzemelt. Tesztelése jelenleg Észak-Karolinában folytatódik. 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére