“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Roma missziós program, amerikai orvosokkal

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 06., kedd 14:46

 

Nagydobrony, Székelyhíd – Az Egyesült Államokból érkezett egészségügyi szakemberekkel látogatott el határon túli roma közösségekhez a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Ezzel egy több éve megkezdett program újabb állomásához érkezett a legszegényebbek érdekében szervezett tevékenység.

A kárpátaljai Nagydobronynak és környékének mélyszegénységben élő, magyar ajkú roma lakosságát látta el az elmúlt napokban tizenöt Észak-Karolina államból érkezett orvos, fogorvos és ápoló. A hét minden napján 8-10 órát dolgozva napi 100-150 beteget vizsgáltak meg és gyógyítottak olyanok között, akik másként nem jutottak volna kezeléshez. Az eltelt idő alatt például nem kevesebb, mint 97 fogat húzott ki a tengerentúlról érkezett fogorvos. A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében ugyancsak amerikai doktorok – tizenkét orvos, gyerekgyógyász és gyógyszerész – utazott a partiumi Székelyhídra, ahol a település és a környékbeli falvak roma lakosságát ellátva naponta 150 rászorultat vizsgáltak meg és részesítettek orvosi kezelésben. Mindkét országban gyógyszert is kiosztottak azok között, akiknek erre sürgetően nagy szükségük volt.       

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére