“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nemzetközi program, második fordulóban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 26., kedd 13:55

 

Az elmúlt év decemberében Brüsszelben tartották meg az első megbeszélését annak a 2017. szeptember 31-ig tartó pályázati programnak, amelynek partnereivel résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat is. Baczkó Zsuzsanna, a segélyszervezet nemzetközi osztályának munkatársa elmondta: a munka elsősorban az önkéntességre helyezi a hangsúlyt, a cél az, hogy az adott civil szervezet minél jobban fel legyen készülve az önkéntesek toborzására, képzésére, a harmadik világban történő eredményes feladatvállalásra. Ezt egy minősítés megszerzésének lehetőségével alapozza meg a program, így nyújtva módot az abban résztvevő szervezeteknek arra, hogy önkénteseiket jól felkészítve a legszegényebb országokba küldhessék.  A pályázatot konzorciumban hajtja végre partnereivel a magyar segélyszervezet. A tavalyi brüsszeli megbeszélést nemrégiben egy második tanácskozás követte az olaszországi Bolognában, ahol az angol Volontereurope, a spanyol Allianza por la Solidaridad és a Baptista Szeretetszolgálat küldöttei kidolgozták a továbblépés lehetőségeit.  A konzorciumi tagszervezetek munkatársai tizenhat olyan civil szervezetet választottak ki, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy megszerezzék az önkéntesek minőségi tevékenységét garantáló európai uniós minősítést.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére