X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nemzetközi program, második fordulóban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 26., kedd 13:55

 

Az elmúlt év decemberében Brüsszelben tartották meg az első megbeszélését annak a 2017. szeptember 31-ig tartó pályázati programnak, amelynek partnereivel résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat is. Baczkó Zsuzsanna, a segélyszervezet nemzetközi osztályának munkatársa elmondta: a munka elsősorban az önkéntességre helyezi a hangsúlyt, a cél az, hogy az adott civil szervezet minél jobban fel legyen készülve az önkéntesek toborzására, képzésére, a harmadik világban történő eredményes feladatvállalásra. Ezt egy minősítés megszerzésének lehetőségével alapozza meg a program, így nyújtva módot az abban résztvevő szervezeteknek arra, hogy önkénteseiket jól felkészítve a legszegényebb országokba küldhessék.  A pályázatot konzorciumban hajtja végre partnereivel a magyar segélyszervezet. A tavalyi brüsszeli megbeszélést nemrégiben egy második tanácskozás követte az olaszországi Bolognában, ahol az angol Volontereurope, a spanyol Allianza por la Solidaridad és a Baptista Szeretetszolgálat küldöttei kidolgozták a továbblépés lehetőségeit.  A konzorciumi tagszervezetek munkatársai tizenhat olyan civil szervezetet választottak ki, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy megszerezzék az önkéntesek minőségi tevékenységét garantáló európai uniós minősítést.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére