“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Nemzetközi konferencia Padovában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. február 16., hétfő 16:36

A konferencia célja, hogy közös platformon egyeztessenek a gyermekbűncselekmények, a csicskáztatás, és szervezett koldultatás áldozatainak határokon átnyúló segítéséről. Munkatársunk a magyarországi helyzet feltárása mellett, szakmai segítséget is adott a konferencia résztvevőinek, akik a helyi olasz partnerek mellett számos európai országból érkeztek. 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat elkötelezett az emberkereskedelem elleni harcban. Napjainkban is több védett-házat, és reintegrációs otthont tartunk fent, ahol az emberkereskedelem áldozatai biztonságban, és szakemberek segítségével gyógyulhatnak, és rehabilitálódhatnak. Ezek mellett aktívan részt veszünk az iskolákban a megelőző programokkal, tanácsadással, és igyekszünk felhívni a diákok figyelmét az emberkereskedelem veszélyeire. Munkatársaink együttműködésben a Magyar Rendőrséggel, a  Belügyminisztériummal, és más civilszervezetekkel azon dolgoznak, hogy a hét minden napján, és a nap minden órájában segítségére legyenek az áldozatoknak. 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére