“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Missziót előkészítő helyzetfelmérés Irakban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. november 10., csütörtök 04:19

 

 

Horváth Sándor biztonsági tanácsadó és programkoordinátor elmondta: a látogatás része volt egy missziót előkészítő programnak, amelynek során tájékozódtak a biztonsági és humanitárius helyzetről, mielőtt segélymunkásokat, orvosokat küldenének a térségbe. Fontos, hogy csak olyan tevékenységet támogassanak, amelyre valóban szükség van, erről pedig leginkább csak a helyszínen lehet tapasztalatokat gyűjteni. A moszuli offenzíva kezdete óta egyre több civil és katona sérült meg a térségben, akiknek a megfelelő idejű ellátása sokszor kérdéses. A Baptista Szeretetszolgálat felajánlott egy felszerelt mentőautót, 500 személyi elsősegélycsomagot és egyéb egészségügyi eszközt, valamint orvosi segítséget is. Szenczy Anna a humanitárius segélyezéssel kapcsolatosan többek között elmondta, egyértelművé vált, hogy a jelenlegi humanitárius helyzet megoldásához a magyarok segítsége is nélkülözhetetlen. Az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala megállapította, a moszuli offenzíva kezdete óta csaknem háromezer családnak kellett elhagynia az otthonát, hogy máshol találjon menedéket. Ez a szám a közeljövőben radikálisan növekedhet, és e családoknak az ellátásához való hozzájárulás, illetve a még több orvosi segítség nélkülözhetetlen lesz.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére