X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Menekült és oltalmazott családok kirándulása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. április 28., csütörtök 15:28

 

A Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonainak lakói április elején ellátogattak Bécsbe, ahol felejthetetlen napot tölthettek el együtt. A nap folyamán „integethettek” Goethe-nek és Mozart-nak, versenyt futhattak a Schönbrunni Kastély udvarának dombján, végigkóstolhatták a Lindt csokigyár különlegességeit, s még kedvezményes kóstolót is hazavihettek otthon maradt szeretteiknek, barátaiknak. Filmet láthattak arról, hogyan készül a világ talán legfinomabb csokoládéja, magukra ölthették Sissi királyné külsejét, felfrissülhettek a Graben Brunnen csordogáló, hűsítő vizével, s letehették jelképes voksunkat a bécsi és budapesti Parlamentek valamelyikénél: a menekült és oltalmazott családok között utóbbi látványa toronymagasan diadalmaskodott. Az élményekkel eltelt nap végén az otthonok munkatársai és lakói megköszönték az utazási iroda kedves kollégáinak a lehetőséget, valamint azt a kedvességet és türelmet, amit kaphattak aznap.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

De Coll Ágnesnek, az emberkereskedelem elleni program vezetőjének elismerése

Washington - A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, De Coll Ágnes egyike annak a nyolc embernek a világ minden tájáról, akit elismertek az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért Washington DC-ben, 2019. június 20-án! Gratulálunk!

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Lap tetejére