“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Készenlétben a baptista mentőcsapat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. október 07., péntek 13:52

 

A Matthew hurrikán október 7-én, péntekig a legnagyobb pusztítást Haitin végezte, ahol a vihar egész térségeket szakított el egymástól vagy zárt körbe vízzel. A halálos áldozatok száma eddig meghaladta a háromszázat. A Baptista Szeretetszolgálat a 2010-es pusztító földrengés óta jelen van az országban, mentőcsapatának tevékenysége után helyi és nemzetközi partnerségben épített egy gyermekközpontot, ahol van óvoda, iskola, árvaház és szakképzés, valamint létrehoztak egy helyi egységet is, amely mozgássérült gyerekekkel foglalkozik. A segélyszervezet legutóbbi információi szerint a gressieri magyar gyermekközpontban mindenki biztonságban van, az épületet nagyobb kár nem érte. Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: a helyzetet súlyosbítja, hogy az ország még ki sem heverte egészen a korábbi nagy földrengés okozta károkat, ezért a hurrikán pusztítása után ismét élelmiszerhiány van, sokan váltak hajléktalanná, így nagy szükség van a segélyekre, a segítségre. A Baptista Szeretetszolgálat készenlétbe helyezte Rescue24 elnevezésű nemzetközi mentőcsapatát és egészségügyi csoportját.  

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indít a világ egyik legszegényebb országában, Haitin pusztító hurrikán áldozatainak megsegítéséért az alábbi számlaszámon:   

KDB BANK:13555555 - 55555555 - 55555555. (A közlemény rovatba írják rá: "hurrikán".)

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére