“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában: 10 év, 20 ezer doboz

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. december 19., szombat 16:50

 

Idén immár tizedik alkalommal szervezték meg Erdély legnagyobb magyar karácsonyi rendezvényét: a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból és nappali intézményekből – kapott karácsonyi ajándékot. A gyerekek az évek folyamán minden alkalommal a Baptista Szeretetszolgálat által a helyszínre juttatott, korábban magyarországi adományozóktól országszerte gyűjtött, szeretettel és ajándékokkal teli cipősdobozoknak örülhettek. Így történt ez idén is: napokkal ezelőtt sok száz cipősdoboz ajándék indult útnak, hogy december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Parajdi Sóbányában, nagyszerű és fenséges helyszínen, százötven méter mélyen a föld felszíne alatt okozzon örömet a kicsiknek.

A gyerekeket Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos köszöntötte. Az eseményen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elismerő oklevéllel köszönte meg Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének, hogy a segélyszervezet tíz éve gyűjt és küld cipősdoboz ajándékokat Erdélybe. Miután a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segédkeztek a dobozok szétosztásában, a segélyszervezetet a helyszínen képviselő Hegedüs Ádám programvezető elmondta: a tíz esztendő alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot sikerült eljuttatni Erdélybe.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére