X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Hollandia: külföldön élő magyarok is örömmel adományoztak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 15., kedd 20:12

 

December 15-én, kedden a hollandiai Dreumelből érkezett egy 816 cipősdobozt tartalmazó szállítmány a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához.


– Hollandiában élő magyar partnerünktől hallottam a Cipősdoboz Akcióról, arról, hogy segítséget szeretnének kérni – mondta Baliga János, a Gero Car Business Kft., egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó cég munkatársa. – Volt szabad kapacitásunk, a tulajdonost sem kellett unszolni, így már csak a szállítás részleteit kellett egyeztetnem. – Ez az év mindenkinek nehéz volt, ennek nagyon sokan érezték a súlyát. Nem volt kérdés, hogy segítenünk kellett: szívből örülök annak, hogy hozzá tudtunk járulni ehhez a csodához.

A Hollandia Magyarok Szervezete három éve csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz.

– Tíz éve a közösségi oldalon szerveződtünk, ahol mára közel 40 ezer követőnk van – mutatta be az igencsak népes csapatot Balogh Gábor. – Sikerült összefognunk a hollandiai magyarokat azzal, hogy elsősorban rendezvényeket szervezünk, ismert közéleti embereket hívunk meg, és segítjük egymást a külhoni élet mindennapi problémáinak megoldásában. Természetesen fontos, hogy részt vegyünk jótékonysági programokban is.

A hollandiai magyarok figyelmét Vujity Tvrtko televíziós hívta fel a kezdeményezésre, aki egyik ottani előadása után, mint a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete beszélt a Cipősdoboz Akcióról.

– Azonnal eldöntöttük, hogy csatlakozunk! Tavaly 1200 dobozt gyűjtöttünk össze, ez a szám idén 816 lett, de a járvány okozta körülményeket figyelembe véve ez a kisebb eredmény is minden várakozásunkat felülmúlta. Ez hatalmas öröm, boldogok vagyunk, hogy mi lehetünk a külföldön élő magyarok egyik „bárkája”.   

 

A Gero Car Business Kft. 6 éve foglalkozik nemzetközi személyszállítással. Kezdetekben csak Budapestről indult járat Magyarország és Németország között, azonban az évek során szerzett tapasztalatok és utasaik visszajelzésére alapján jelenleg már a cég ténylegesen háztól házig vállalja az utakat Magyarország teljes területéről Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium, Szlovákia és Csehország teljes területére. Jelenleg havonta 80 járatuk indul, azaz naponta 2-3 járat oda és vissza is, amit 14 új kisbusszal és több 7, illetve 5 személyes személyautóval végeznek annak érdekében, hogy mindenki igényét ki tudják elégíteni.

Sofőrjeik és fuvarszervezőink a lehető legnagyobb odaadással és szakmailag képzetten végzik  a munkájukat. A megnövekedett csomagszállítási igényeknek folyamodványaként kezdte meg a cég az áruszállítást, szintén minden nap és háztól házig, 3,5 tonnás új teherautókkal végzik a munkát, amivel költöztetéseket is vállalnak az Európai Unióból Magyarország területére és vissza.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A horvátok hálásak a magyar emberek szolidaritásáért, segítségéért

PETRINJA - A Baptista Szeretetszolgálat legutóbb a helyszínre utazott, tízfős nemzetközi csoportja egy hétig tevékenykedett Horvátország földrengés sújtotta területein. Munkatársaink és önkénteseink az eltelt idő alatt számos helyen hajtottak végre segélyezési feladatokat horvát partnereinkkel közösen.

A horvátok hálásak a magyar emberek szolidaritásáért

PETRINJA - A Baptista Szeretetszolgálat legutóbb a helyszínre utazott, tízfős nemzetközi csoportja egy hétig tevékenykedett Horvátország földrengés sújtotta területein. Munkatársaink és önkénteseink az eltelt idő alatt számos helyen hajtottak végre segélyezési feladatokat horvát partnereinkkel közösen.

Várjuk az adományokat horvátországi segélyprogramunk folytatásához!

Budapest, Pákozd – A Baptista Szeretetszolgálat folytatja az adományok gyűjtését a horvátországi földrengéskárosultak javára. A tárgyi adományok átvétele két helyszínen lehetséges.

Lap tetejére