“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megérkezett az első adomány: horvát-magyar együttműködés a segélyezésben

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 30., szerda 15:38

 

Élelmiszert, ivóvizet, takarókat, téli ruházatot, generátorokat, valamint pénzügyi segítséget kértek a horvát baptisták a magyarországi Baptista Szeretetszolgálattól, miután a kedd délutáni földrengés a helyiek beszámolója szerint több mint ezer házat megrongált vagy romba döntött. A földrengés sújtotta területen napokon belül, horvát kérésre kialakításra kerül egy logisztikai bázis, ahonnan szervezetten és hosszabb távon is megoldható az adományok gyors és szakszerű elosztása. A Horvát Baptista Szeretetszolgálat a magyar szervezet anyagi és szakmai támogatása mellett jött létre, és azóta is szoros az együttműködés. 

Az év utolsó napjának délutánján egy tonna tartós élelmiszerrel, téli ruhákkal, generátorral, gyermekjátékokkal a helyszínre érkezett a segélyszervezet első szállítmánya.   

A katasztrófa által érintett családok megsegítésére indította a szeretetszolgálat a gyűjtést, amelyre az alábbi bankszámlára várja a felajánlásokat, „Horvát földrengés” közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555. A baptista adományvonal, a 1355 tárcsázásával hívásonként 300 forinttal lehet támogatni a horvátországi segélyakciót, valamint a  http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon lehetőség van online adományozásra is.  

Horvátországot a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg kedden kora délután. Epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol sok épület összedőlt, heten meghaltak és többen megsérültek. Ezt megelőzően hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés sújtotta ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett. Szerdán több erősebb utórengést is regisztráltak.

 

Fotók: Croatian Baptist Aid és Pavelcze László 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Várjuk az adományokat horvátországi segélyprogramunk folytatásához!

Budapest, Pákozd – A Baptista Szeretetszolgálat folytatja az adományok gyűjtését a horvátországi földrengéskárosultak javára. A tárgyi adományok átvétele két helyszínen lehetséges.

Dolgozik a Baptista Szeretetszolgálat segélycsoportja Horvátországban

Petrinja - Január 9-én érkezett meg Horvátország földrengés sújtotta területére a Baptista Szeretetszolgálat második, két tonnás segélyszállítmánya, amely elsősorban raktársátrakat, áramfejlesztőket, fertőtlenítő és higiéniai szereket, tartós élelmiszert, téli ruhaneműt tartalmazott.

Hollandia: külföldön élő magyarok is örömmel adományoztak

Pákozd - December 15-én, kedden a hollandiai Dreumelből érkezett egy 816 cipősdobozt tartalmazó szállítmány a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához.

Lap tetejére