X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Észak-Karolinában segítenek a baptisták

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. október 12., szerda 12:22

 

Pat McCrory, az állam kormányzója hangsúlyozta, hogy „senki ne próbáljon meg a lakosság közül harcolni a vízzel! Nem akarunk még több emberéletet kockára tenni. A szakemberek folyamatosan végzik a menekítést, illetve ahol lehet, a helyreállítást!”

Az árvízi mentésben részt vállaló magyarok vezetője, Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: „Teljesen természetes, hogy a tréningre érkező munkatársaimmal együtt nem a gyakorlást kezdtük meg, hanem segíteni mentünk a Rescue24 helyszínen lévő mentőcsónakjával.” Üdvözölte, hogy a Baptista Szeretetszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság között évek óta fennálló megállapodás alapján Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes is részt vesz a tengerentúli továbbképzésben, mentésben. Eközben a Baptista Szeretetszolgálat washingtoni székhelyű új szervezete, a Baptist Respond24 megkezdte két konténernyi humanitárius segély Haitiba küldésének szervezését.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított Haiti megsegítéséért (ahol a magyar segélyszervezet évek óta gyermekközpontot működtet) a 1355-ös adományvonal hívásával (250 ft/hívás) és „hurrikán” közleménnyel az alábbi számlaszámon:   KDB BANK: 13555555 - 55555555 - 55555555.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Lap tetejére