“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Észak-Karolinában segítenek a baptisták

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. október 12., szerda 12:22

 

Pat McCrory, az állam kormányzója hangsúlyozta, hogy „senki ne próbáljon meg a lakosság közül harcolni a vízzel! Nem akarunk még több emberéletet kockára tenni. A szakemberek folyamatosan végzik a menekítést, illetve ahol lehet, a helyreállítást!”

Az árvízi mentésben részt vállaló magyarok vezetője, Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: „Teljesen természetes, hogy a tréningre érkező munkatársaimmal együtt nem a gyakorlást kezdtük meg, hanem segíteni mentünk a Rescue24 helyszínen lévő mentőcsónakjával.” Üdvözölte, hogy a Baptista Szeretetszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság között évek óta fennálló megállapodás alapján Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes is részt vesz a tengerentúli továbbképzésben, mentésben. Eközben a Baptista Szeretetszolgálat washingtoni székhelyű új szervezete, a Baptist Respond24 megkezdte két konténernyi humanitárius segély Haitiba küldésének szervezését.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított Haiti megsegítéséért (ahol a magyar segélyszervezet évek óta gyermekközpontot működtet) a 1355-ös adományvonal hívásával (250 ft/hívás) és „hurrikán” közleménnyel az alábbi számlaszámon:   KDB BANK: 13555555 - 55555555 - 55555555.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére