X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Elismerés és köszönet érkezett a Horvát Vöröskereszttől

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. március 31., csütörtök 18:38

 

A Baptista Szeretetszolgálat Horvátországban kezdetben a tovarniki határátkelőhely környékén dolgozott, majd az opatovaci regisztrációs tábor megnyitását követően regisztrált segélyszervezetként volt jelen a helyszínen. A szervezet a táborban a segélyezési feladatokat több helyszínen és formában hajtotta végre, így többek között a regisztrációra váró és a folyamatban résztvevő, valamint a táborban ideiglenesen lakó menekültek elhelyezési körleteiben tevékenykedett.  A magyar és külföldi önkéntesek főként éjszakai műszakokban dolgoztak, ez a munka többnyire az élelmiszer és más jellegű adományok, higiéniai csomagok, frissítő italok, gyümölcsök, takarók, hálózsákok, használt ruhák, babatápszerek kiosztásából állt. Akadtak azonban „rendkívüli" feladatok is, például amikor a kisgyermekek  ellátásával, vagy az elveszett gyerekekkel kellet foglalkozni, máskor az egymástól elszakadt családtagokat kellett megkeresni.  Amikor az opatovaci tábor befogadó képessége a tél közeledtével már kevésnek bizonyult, a horvát hatóságok egy új, téliesített tábort építettek Slavonski Brod-ban, ahol a baptista önkéntesek folytatták a segélyezési feladatokat egészen az év első feléig: a boszniai határnál is elsősorban éjszakai munkát vállaltak, együttműködve a Horvát Vöröskereszttel és több más horvát és külföldi szervezettel.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

De Coll Ágnesnek, az emberkereskedelem elleni program vezetőjének elismerése

Washington - A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, De Coll Ágnes egyike annak a nyolc embernek a világ minden tájáról, akit elismertek az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért Washington DC-ben, 2019. június 20-án! Gratulálunk!

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Lap tetejére