“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Elindultak Kijevbe a baptisták

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. február 21., péntek 14:55

Az elmúlt napokban a kijevi székhelyű ukrán baptisták gyülekezeteiket megnyitották a rászorulók előtt, templomaikat kórházként használják a sebesültek és betegek ellátására. Ezekre azért volt szükség, mert a megsebesült tüntetők közül többen életüket féltve visszautasítják a kórházi kezelést az egyébként már amúgy is telített intézményekben, és máshol keresnek segítséget.

A keresztyén orvosok egymást váltva segítik az egészségügyi ellátásra szoruló embereket – ezt egy olyan lehetőségnek gondolják, mely által kimutathatják szeretetüket Jézus és felebarátaik felé.

A Baptista Szeretetszolgálat a 1355-ös adományvonalon gyűjtés indít az ukrajnai áldozatok megsegítésére. Egy hívással vagy SMS küldésével 300 forinttal támogatható a sérültek ellátása. A felajánlásokat “Ukrajna” megjelöléssel a KDB Bank 13555555-55555555-55555555 –ös számlaszámon is várja a Baptista Szeretetszolgálat.

Kapcsolattartó:

Révész Szilvia
BSZA – Kommunikáció
20/ 886 -3752
szilvia@baptistasegely.hu

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére