“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

A rosszat is jóra kell fordítani: levél a lelkipásztortól

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. május 21., csütörtök 17:39

„A Benei Református Egyházközség hálás szívvel köszöni meg a Baptista Szeretetszolgálat nagylelkű adományát, mellyel segítő jobbot nyújtottak a kárpátaljai, ezen belül a benei emberek felé”, írta a lelkész a presbitérium nevében.  Levelében Orbán Sándor beszámolt róla, hogy gyülekezetükben már hat éve működtetnek egy szociális konyhát, amit a bibliaórára járók tizedadományaiból tartanak fenn, így hetente meleg ebéddel, valamint gyógyszerrel és más alapvető szükségleti eszközzel próbálják segíteni a gyülekezet idős, beteg, nehéz körülmények között élő tagjait.  A Baptista Szeretetszolgálat legutóbbi, tartós élelmiszerből és ruhából álló adománya is őket segítette. A levél így folytatódott: „Nagy segítségünkre szolgál minden felajánlás, köszönjük, hogy szívükön viselik sorsunkat. Az országunkban történő események elkeserítőek, de tudjuk, hogy a mi Urunk a rosszat is jóra tudja fordítani.” A pásztor így zárta sorait: „Isten áldja meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetőit és minden munkatársát. Adjon erőt és bölcsességet, hogy továbbra is be tudják tölteni Urunktól kapott nemes elhívatásukat”. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére