X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A rosszat is jóra kell fordítani: levél a lelkipásztortól

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. május 21., csütörtök 17:39

„A Benei Református Egyházközség hálás szívvel köszöni meg a Baptista Szeretetszolgálat nagylelkű adományát, mellyel segítő jobbot nyújtottak a kárpátaljai, ezen belül a benei emberek felé”, írta a lelkész a presbitérium nevében.  Levelében Orbán Sándor beszámolt róla, hogy gyülekezetükben már hat éve működtetnek egy szociális konyhát, amit a bibliaórára járók tizedadományaiból tartanak fenn, így hetente meleg ebéddel, valamint gyógyszerrel és más alapvető szükségleti eszközzel próbálják segíteni a gyülekezet idős, beteg, nehéz körülmények között élő tagjait.  A Baptista Szeretetszolgálat legutóbbi, tartós élelmiszerből és ruhából álló adománya is őket segítette. A levél így folytatódott: „Nagy segítségünkre szolgál minden felajánlás, köszönjük, hogy szívükön viselik sorsunkat. Az országunkban történő események elkeserítőek, de tudjuk, hogy a mi Urunk a rosszat is jóra tudja fordítani.” A pásztor így zárta sorait: „Isten áldja meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetőit és minden munkatársát. Adjon erőt és bölcsességet, hogy továbbra is be tudják tölteni Urunktól kapott nemes elhívatásukat”. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére