X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. május 04., szombat 14:29

 

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Ezt a célt ukrán társadalmi szervezetek kapacitásának fejlesztésével kívánják elérni a magyar baptista szakemberek a civil menedzsment, forrásfejlesztés és marketing területén. Ha a helyi NGO-k, nem kormányzati szervezetek munkáját hatékonnyá tesszük, azzal javítjuk a közösség felé nyújtott szolgáltatásaikat. A képzésben részt vevő régiók Dnyipro és Zaporizzsja, amelyek a kelet-ukrajnai térségben zajló konfliktus által leginkább érintettek közé tartoznak, így ott van a legnagyobb szükség a helyi szervezetek által végzett humanitárius programokra.

A visegrádi négyek által nyújtott kapacitásnövelő projekt három fő összetevőből fog állni: képzés, egy budapesti tanulmányút és konzultációs mentor program. A magyar Baptista Szeretetszolgálat szakértői – Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk marketing és PR szakember – 2019 májusában Dnyipro városba indulnak, hogy háromnapos képzést tartsanak a civil PR és kommunikáció gyakorlatáról.

 

A projektet az ADRA Szlovákia, az ADRA Cseh Köztársaság, a magyar Baptista Szeretetszolgálat, a lengyel Polish Medical Mission és az Institute Republica Ukraine hajtja végre a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Külügyminisztériumának pénzügyi támogatásával.

 

www.visegradfund.org

http://www.mofa.go.kr/

www.adra.sk

www.adra.cz

www.baptistasegely.hu

www.pmm.org.pl

http://inrespublica.org.ua/en/

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére