X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. május 04., szombat 14:29

 

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Ezt a célt ukrán társadalmi szervezetek kapacitásának fejlesztésével kívánják elérni a magyar baptista szakemberek a civil menedzsment, forrásfejlesztés és marketing területén. Ha a helyi NGO-k, nem kormányzati szervezetek munkáját hatékonnyá tesszük, azzal javítjuk a közösség felé nyújtott szolgáltatásaikat. A képzésben részt vevő régiók Dnyipro és Zaporizzsja, amelyek a kelet-ukrajnai térségben zajló konfliktus által leginkább érintettek közé tartoznak, így ott van a legnagyobb szükség a helyi szervezetek által végzett humanitárius programokra.

A visegrádi négyek által nyújtott kapacitásnövelő projekt három fő összetevőből fog állni: képzés, egy budapesti tanulmányút és konzultációs mentor program. A magyar Baptista Szeretetszolgálat szakértői – Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk marketing és PR szakember – 2019 májusában Dnyipro városba indulnak, hogy háromnapos képzést tartsanak a civil PR és kommunikáció gyakorlatáról.

 

A projektet az ADRA Szlovákia, az ADRA Cseh Köztársaság, a magyar Baptista Szeretetszolgálat, a lengyel Polish Medical Mission és az Institute Republica Ukraine hajtja végre a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Külügyminisztériumának pénzügyi támogatásával.

 

www.visegradfund.org

http://www.mofa.go.kr/

www.adra.sk

www.adra.cz

www.baptistasegely.hu

www.pmm.org.pl

http://inrespublica.org.ua/en/

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

A horvátok hálásak a magyar emberek szolidaritásáért, segítségéért

PETRINJA - A Baptista Szeretetszolgálat legutóbb a helyszínre utazott, tízfős nemzetközi csoportja egy hétig tevékenykedett Horvátország földrengés sújtotta területein. Munkatársaink és önkénteseink az eltelt idő alatt számos helyen hajtottak végre segélyezési feladatokat horvát partnereinkkel közösen.

Lap tetejére