“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Víz, élelem, higiéniai eszközök a menekülteknek

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 04., szombat 07:53

 

A segélyszervezet három furgonja vizet, élelmiszert, higiéniai eszközöket, pelenkát, gyümölcsöt vitt a helyszínre, amit a szegedi vasútállomáson várakozó, várhatóan Magyarországon menedékkérelmet benyújtó, a továbbutazásra váró családok, egyének között osztanak szét. Egy nap akár 2-300 menedékkérő is megfordul az állomáson, és éjszaka is mintegy félszáz azoknak a száma, akik a pályaudvar körül töltik az éjszakát. Az ő segítségükre szerveződött együttműködéshez járult hozzá a Baptista Szeretetszolgálat szállítmánya. A munkatársak más helyi szervezetnél is tájékozódtak a helyzetről és ez vélhetően a közeljövőben újabb segítő akciókat eredményez majd. 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére