X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tüzelőhöz segítettük azokat, akik ennek nagyon nagy hasznát veszik

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 16., szerda 14:48

 

Budapest – Több mint hétmillió forint értékű, korábban lefoglalt raklapot sikerült tüzelő formájában eljuttatnia a rászorulókhoz a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatóságának.  


Egy budapesti székhelyű cég a telephelyén a jogosult engedélye nélkül raklapokat javított, melyekre a nemzetközi védjegyoltalom alatt álló EUR és a közösségi védjegyoltalom alatt álló UIC jelzést helyezett el. A raklapok javítására a cégnek nem volt engedélye, a besütő eszközök eltértek a valódi védjegytől, ezért a NAV a 7206 EUR és UIC márkajelzéssel ellátott raklapot, valamint 750 tőkefát iparjogvédelmi jogok megsértése miatt lefoglalta, majd a bíróság elkobozta azokat és a megsemmisítésüket rendelte el. A NAV a raklapokat átadta a Karitatív Tanácson keresztül a Baptista Szeretetszolgálatnak, a segélyszervezet elvégezte a „márkátlanítást”, majd az adományozási igazgatóság három különböző település rászorulóihoz szállította el, akik az elmúlt napokban így jutottak tüzelőhöz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszaújvárosban, a Bács-Kiskun megyei Miskén és a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A felhasznált raklapok értéke 7 millió 281 ezer forint volt.     

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére