X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Túlélés – értékes, hasznos könyv a honvédségi könyvtáraknak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 09., hétfő 10:22

 

 

Horváth Sándor volt kommandós, rendőri békefenntartó jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági tanácsadója sok gyakorlati tapasztalatra tett szert a hazai rendészeti munkában és a külföldi rendőri békefenntartásban. Tapasztalatait többek között több éven keresztül a békefenntartó missziókra történő felkészítő képzések során kamatoztatta a BM Nemzetközi Oktatási Központban. „Túlélés” című könyvét 2013-ban írta és fő célja, hogy útmutatóval, hasznos tanácsokkal segítse a túlélés esélyét a veszélyes válságövezetekben dolgozó katonáknak, rendőröknek és civil békefenntartóknak, a civil NGO-k és non-profit segélyszervezetek munkatársainak, a válságövezetben dolgozó újságíróknak és a média különböző képviselőinek, az őrző-védő és személyvédelmi feladatokat ellátó biztonsági személyzetnek, valamint turistáknak és „kalandoroknak”.

Sok fiatal katonát, polgári személyt, segélyezési és rendvédelmi szakembert vonz ma is a békefenntartás, amely azonban – ahogy ez a könyvből is kitűnik ­– nem éppen veszélytelen. A veszélyek felismerésére és kezelésére fel lehet készülni. Ilyen, a missziók biztonságával és a veszélyhelyzetek bemutatásával foglalkozó, bárki számára elérhető mű azonban korábban még nem látott napvilágot. Az író a saját tapasztalatai felhasználásával, a rendelkezésre álló szakirodalom tanulmányozásával, valamint más szakértők segítségével egy részletes, jól érthető, a gyakorlati életben hasznosítható kézikönyvet készített.

Horváth Sándor dolgozott a Rendőrségi Különleges Szolgálatnál, a BM Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központjában, békefenntartóként tevékenykedett Kambodzsában, Angolában, Koszovóban, Szerbiában, és Montenegróban. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola után az Európai Unió békefenntartói szaktanfolyamát Olaszországban, az unió civil válságkezelésre felkészítő szaktanfolyamát Németországban és a rendőri válságkezelő alaptanfolyamot Budapesten, valamint a Rendőri túlélés és a terrorizmus veszélye a rendőri munkában elnevezésű szaktanfolyamot az Egyesült Államokban, a quanticoi FBI-akadémián.     

„Ha csak egyetlen ember életét meg tudom menteni az átadott tudáson keresztül, akkor már megérte”, mondta Horváth Sándor, amikor a könyv küldetéséről beszélt. A Túlélés – Fókuszban a biztonság című könyv a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával jelent meg és a könyvből származó teljes bevétel (a könyv ára 2490 forint) a szeretetszolgálat munkáját támogatja.  

 

A könyv iránt érdeklődők írjanak a kommunikacio@baptistasegely.hu címre, vagy hívják a 30 217-89-45-ös telefonszámot. 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Maszkok, fertőtlenítőszer és Béres Csepp érkezett Kiskőrösre

Kiskőrös - A Baptista Szeretetszolgálat május 14-én, csütörtökön adományokat adott át a Kiskőrösi Baptista Szeretetház részére: a maszkok, fertőtlenítőszerek és más készítmények természetesen továbbra is a legjobban veszélyeztetebbek, az idős emberek védelmét szolgálják.

Fertőtlenítőszerekkel támogat az Unilever Magyarország Kft.

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat is átvette a többi nagyobb segélyszervezettel együtt pénteken az adományként kapott fertőtlenítőszereket, amelyeket rövidesen célba juttat.

Lap tetejére