“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Továbbra is egyedülállóak a baptista robotikások sikerei!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. november 12., vasárnap 11:19

 

Szeged – A baptista robotikás csapatok minap megvédték magyar bajnoki címűket és ezzel nemzetközi és országos versenyeken elért dobogós helyezéseik száma 115-re emelkedett.

 

November 11-én, Szegeden rendezték meg a 10 éves hagyománnyal rendelkező „Első Magyar Lego Szumo” elnevezésű robotversenyt, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata nyolc robottal vett részt. Robotprogramozóink az elmúlt időszakban országosan egyedülálló eredménysorozatot értek el a megmérettetésen, hiszen 2012-től őrzik veretlenségüket, magyar bajnoki címüket.

A verseny során a robotok autonóm módon, csak szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva küzdenek meg egymással. Mivel a csapatoknak a rendelkezésükre álló 60 perc alatt a versenyen kell megépíteniük konstrukcióikat, a jó tervezés, illetve annak hatékony programozása mellett az eredményes szereplés alapfeltétele a helyszínen történő pontos kivitelezés is.

A selejtezők és a középdöntők eredményei alapján a hatos döntőben négy robotunk mérkőzhetett a győzelemért. A küzdelmek során a professzionálisan versenyző többszörös világbajnok kőrösis diákok megvédték 2012-től folyamatos „magyar bajnoki” címünket, illetve a harmadik, negyedik és hatodik helyen is csapatunk robotjai végeztek.

A gimnazistákkal egy mezőnyben versenyző, negyedik osztályos koruk ellenére a robotikával már második éve foglalkozó általános iskolás utánpótlás korosztályú programozóink is aktív részesei voltak a kiemelkedő teljesítménynek. Rövid idő alatt pontosan készítették el robotjaikat, melyekkel később technikai hibák nélkül versenyeztek. Egy robottal nekik is sikerült a verseny hatos döntőjébe jutniuk, bizonyítva, hogy fiatal koruk ellenére már számolni kell velük az országos mezőnyben. A szervezők saját meglátásuk alapján értékelték a verseny előtt leadott robotterveket, programokat, melyek során csapatunk a „Legjobb program” kategória II. díjában részesült.

A mostani eredményekkel a nemzetközi és országos versenyeken elért dobogós helyezéseinknek száma 115-re emelkedett.

A versenyző csapat tagjai: ifj. Abán Csaba, Jakab Ágnes, Papcsák Nóra (Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium). Kiss Panni, Váradi Sarolta, Regőczi Anna, Regőczi Nóra, Regőczi Zsófia (Andor Ilona Ének- Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola.)

Felkészítőjük: Abán Csaba

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére