X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Tóásó Előd: „Végre itthon vagyok, szabad ember vagyok!”

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 27., hétfő 17:23

- Ha a világon bármely állampolgárral baj történik, a Baptista Szeretetszolgálat indul és megpróbál segíteni: eddig több mint száz magyar állampolgár esetében történt ez így – mondta a sajtó képviselői előtt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. Hozzátette: Tóásó Előd egy a százból, s bár esetében a média érdeklődése indokolt, úgy gondolják, története jól illeszkedik tevékenységeik sorába. Szenczy Sándor hangsúlyozta, a Baptista Szeretetszolgálat mindig törvényesen, mindig a vonatkozó szabályok szerint végzi a munkáját, s így történt ez Bolíviában is. 

- Az elmúlt években sok olyan fiatalt hoztunk haza, akiket eladtak, rabszolgasorban tartottak: betegeket, fogyatékkal élőket, bajba kerülteket –folytatta a segélyszervezet vezetője. - Nem vizsgáljuk azt, bűnösek vagy sem, nem vizsgáljuk, jogszerű, vagy sem külföldi tartózkodásuk, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy hazakerülhessenek, hogy itthon vizsgálják meg az érintettek ügyét, itthon gyógyuljanak meg ha kell, itthon rendeződjék az életük. Tóásó Előd esetében is ezen elvek szerint jártunk el. Hat éve kísértük nyomon az eseményeket és dolgoztunk azért, hogy a magyar férfi hazatérhessen – zárta szavait Szenczy Sándor, majd Tóásó Elődnek adta át a szót. 

- Hosszú és fárasztó volt az út, de végre megéreztünk, itthon vagyok, szabad ember vagyok – mondta a láthatóan könnyekig meghatott Tóásó Előd, aki beszámolója előtt megköszönte a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Külügyminisztériumnak azt, hogy segítették hazatérését. Megköszönte a támogatását mindazoknak, ismerősnek és ismeretlennek egyaránt, aki az eltelt hat esztendő során kitartott mellette, gondolt rá és imádkozott érte. 

A sajtótájékoztató további részében Tóásó Előd és Szenczy Sándor válaszolt az újságírók kérdéseire. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére