X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Tóásó Előd: „Végre itthon vagyok, szabad ember vagyok!”

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 27., hétfő 17:23

- Ha a világon bármely állampolgárral baj történik, a Baptista Szeretetszolgálat indul és megpróbál segíteni: eddig több mint száz magyar állampolgár esetében történt ez így – mondta a sajtó képviselői előtt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. Hozzátette: Tóásó Előd egy a százból, s bár esetében a média érdeklődése indokolt, úgy gondolják, története jól illeszkedik tevékenységeik sorába. Szenczy Sándor hangsúlyozta, a Baptista Szeretetszolgálat mindig törvényesen, mindig a vonatkozó szabályok szerint végzi a munkáját, s így történt ez Bolíviában is. 

- Az elmúlt években sok olyan fiatalt hoztunk haza, akiket eladtak, rabszolgasorban tartottak: betegeket, fogyatékkal élőket, bajba kerülteket –folytatta a segélyszervezet vezetője. - Nem vizsgáljuk azt, bűnösek vagy sem, nem vizsgáljuk, jogszerű, vagy sem külföldi tartózkodásuk, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy hazakerülhessenek, hogy itthon vizsgálják meg az érintettek ügyét, itthon gyógyuljanak meg ha kell, itthon rendeződjék az életük. Tóásó Előd esetében is ezen elvek szerint jártunk el. Hat éve kísértük nyomon az eseményeket és dolgoztunk azért, hogy a magyar férfi hazatérhessen – zárta szavait Szenczy Sándor, majd Tóásó Elődnek adta át a szót. 

- Hosszú és fárasztó volt az út, de végre megéreztünk, itthon vagyok, szabad ember vagyok – mondta a láthatóan könnyekig meghatott Tóásó Előd, aki beszámolója előtt megköszönte a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Külügyminisztériumnak azt, hogy segítették hazatérését. Megköszönte a támogatását mindazoknak, ismerősnek és ismeretlennek egyaránt, aki az eltelt hat esztendő során kitartott mellette, gondolt rá és imádkozott érte. 

A sajtótájékoztató további részében Tóásó Előd és Szenczy Sándor válaszolt az újságírók kérdéseire. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére