“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tanévkezdés – Palkovics: kiemelkedően fontos az egyházak szerepe a mai világban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. augusztus 29., hétfő 12:33

 

Az oktatási államtitkár a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban tartott ünnepségen úgy fogalmazott: a vallás, a Biblia ismerete meggyőződéstől függetlenül tud iránymutatásul szolgálni a mindennapi életben, így annak integrálása az oktatásba olyan értékekkel és olyan hozzáállással vértezi fel a gyermekeket, amelyek útmutatóként szolgálnak nekik egész életükben.
    Felidézte, hogy a hazai szociális intézmények fenntartása mellett 2012 óta oktatási-nevelési intézmények fenntartójaként is működik az egyház.
    Megjegyezte: a Magyarországi Baptista Egyház fenntartásában 54 óvoda, iskola kezdi meg a tanévet. Az egyház az óvodás kortól a felnőtté válás határáig kíséri azokat, akiktől az elvárás nem kevesebb, „mint jónak lenni egy nem mindig jó világban" – mutatott rá az oktatási államtitkár.
    Palkovics László kitért az intézményekben tapasztalható családias hangulatra, és arra, hogy az oktatási intézmények vezetői és a pedagógusok között szoros az együttműködés, ami követendő példa a köznevelés rendszerében. Ugyanez igaz a fenntartóra és az intézményekre is – fűzte hozzá az oktatási államtitkár, aki hozzátette: az egyház által fenntartott iskolák és óvodák falain belül hittel és szakértelemmel felvértezett szakembergárda dolgozik. Kiemelte az iskolalelkészek szerepét, akik a gyülekezetek lelkészei mellett az iskolákban látják el szolgálatukat, „hogy a hitről a lehető leghitelesebben kapjanak képet a diákok”. Megemlítette azt is, hogy a tehetségek gondozásában is jelentős szerepet vállal magára a baptista egyház.
    Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke azt mondta: Magyarország negyedik legnagyobb egyházaként elkötelezettek abban, hogy a diákokat abban segítsék, amiben tehetségesek.
    A baptista iskola több mint iskola – fogalmazott az elnök, aki kitért arra is, hogy Magyarországon mintegy százezren vallják magukat baptistának, és az iskolarendszerben tanuló diákok 0,8 százaléka jár intézményeikbe.
    Berczelédi Zsolt a gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy számos fejlesztés várja a diákokat az új tanévben az iskolában. Megemlítette, hogy megújult a természettudományi labor, multimédiás eszközökkel szereltek fel 37 tantermet, és belső építészeti átalakítások is történtek.
    (MTI)

MTI Fotó: Mohai Balázs

Fotógaléria: Fehér Bertalan

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére