X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Születésnapi köszöntés Dágon

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. december 16., kedd 12:54

 

Locker Ferencné Marika néni 100 évvel ezelőtt Dágon látta meg a napvilágot, és azóta is ott él. Férje már nem él, 3 gyermekük született 2 lány és egy fiú, sajnos a legidősebb lánya elhunyt. Hat unokája, és 14 dédunokája van. Remek mentális képességét az is mutatja, hogy teljesen tájékozott a napi dolgokban. Kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, azt felete:  “a sok munka”

 

Az idős emberek ellátása az egyik legrégebbi eleme a társadalmi gondoskodásnak, szociális ellátásnak. A kor előrehaladtával az ember lelki, és egészségi állapota megváltozik és bár ez a változás minden embernél más és más, általában az idő múlásával mindenkinél jelentkezik, melynek következtében egyre nagyobb mértékben van szüksége segítségre.

 

A Baptista Szeretetszolgálat ebben kíván segítséget nyújtani. Kiterjedt házi segítségnyújtó szolgálatunk lehetővé teszi, hogy munkatársaink közel 8.000, otthonélő, segítségre szoruló idős embert látogasson meg naponta. A szolgáltatás keretében otthonukban nyújtanak közvetlenül segítséget. Elvégzik a hajlott korú ember minden napos teendőinek segítését, a bevásárlástól, a személyes higiéné biztosításán keresztül, apróbb hivatalos ügyek intézéséig (csekk feladás, gyógyszer kiváltás, stb.). Segítenek környezetük, lakásuk tisztán tartásában, ruházatuk mosásában.

 

Segítséget nyújtnak a különböző szolgáltatások igénybevételéhez, szakrendelésre kíséréssel, a különböző szociális támogatásokhoz való hozzáférés megkönnyítésével. A szolgáltatás kapcsolatot tart és együttműködik a háziorvosokkal, az egészségügyi és szociális alap- és szakellátást nyújtó intézményekkel is. Munkájuk nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az idősek otthonába költözésre tényleg csak a legvégső esetben kerüljön sor, és ameddig csak lehetséges gondozottjaink a saját, megszokott környezetükben élhessenek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére