X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Születésnap, karantén idején: Júlia néni 100 éves lett!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. november 11., szerda 14:26

 

Pécs – A Baptista Szeretetotthon lakója, Hubert Sándorné november 5-én ünnepelte 100. születésnapját. A járványhelyzethez igazodva, egy nem szokványos születésnapi ünnepségen köszöntötték őt az intézmény munkatársai, valamint a lakótársak.

 

A látogatási tilalom miatt népes családja köszöntő szavait, valamint ajándékait a részleg mentálhigiénés munkatársa, Gálfi Brigitta tolmácsolta és adta át.

Hubert Sándorné Teklafaluban született 1920. november 5-én, fiatal éveit is azon a környéken töltötte. Korán férjhez ment, három gyermeke született, szeretett férje meghalt a világháborúban. Aztán 1956 után beköltözött Pécsre.

Egész életében nehéz fizikai munkát végzett napszámosként, mezőgazdasági munkásként. A városba költözve konyhai kisegítő munkát vállalt. Munkatársa volt a Xavér és az Alkotmány utcai otthonoknak, az intézményektől ment nyugdíjba. Már 80 éves volt, amikor beköltözött a malomvölgyi otthonba, amelynek azóta is szeretett lakója. Aktív, dolgos asszony, szereti a virágokat, szívesen kertészkedik, kézimunkázik, szemüveg nélkül olvas. Napjait szellemi frissesség, életigenlés, derű, pozitív életszemlélet, valamint jó humor jellemzi. Igazi színfoltja az intézménynek! Nap mint nap találkozhatunk vele a folyosón olvasva, kézimunkázva. Mindenkihez mosolyogva, szeretettel fordul, kedves lényéből nyugalom, béke sugárzik!

A kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka? Kedves bölcsességgel válaszolt:

– Azt csak a jó Isten tudja! Azért vagyok még köztetek, mert a jó Isten nem készített még nekem lakást odafent!

Lakótársai, az intézmény munkatársai dallal köszöntötték Julika nénit. Tóth Zoltán lelkész a 100. zsoltárból idézett. Gyuró Anikó intézményvezető tolmácsolta az intézmény lakóinak, munkatársainak jókívánságait, valamint átadta a születésnapi emléklapot. Kozma Gyuláné részlegvezető verssel köszöntötte az ünnepeltet. Lakótársi köszöntések sora következett, majd a közös tortaevéssel vidáman telt a nap.

Isten éltesse jó egészségben Júlia nénit! Maradjon még sokáig köztünk ilyen derűvel, életenergiával!

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Idén is dobozolásra hív a Baptista Szeretetszolgálat

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindítja karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót.

Ózongenerátor adomány érkezett a Cipősdoboz Akció részére

Kecskemét – A járványhelyzetre való tekintettel a Szinimpex Kft. idén ózongenerátorral segíti a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját.

A dm ismét a beteg gyermekek érdekében ajánlotta fel anyagi támogatását

Törökbálint – A dm újabb, ezúttal egymillió forintos adománnyal segítette a törökbálinti Tábita Gyermekhospice Ház működését.

Lap tetejére