“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Sok-sok csomagnyi segítség került a legjobban nélkülözők asztalára

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. október 15., csütörtök 14:36

 

Nagykanizsa – Tartós élelmiszert és ruhaneműt osztott a nagykanizsai rászorultaknak október 15-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat és partnerszervezete a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való együttműködésnek köszönhetően.

Az élelmiszercsomagokat a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége készítette össze abból a szállítmányból, amit szerdán a Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatósága juttatott el Nagykanizsára. A Zrínyi utcai helyiségben ruhaneműt is kaphattak azok, akiknek arra szükségük volt. Az osztás megkezdése előtt előbb Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, majd Nagy József György, a roma szervezet elnöke szólt az eseményen megjelent újságírókhoz, illetve a segélyosztásra érkezett rászorultakhoz. Mindhárman hangsúlyozták a segítségnyújtás, a nehéz helyzetbe került emberekről való gondoskodás, illetve az ennek érdekében való összefogás fontosságát a koronavírus-járvány második hullámának idején. Aznap mintegy háromszáz családon tudott segíteni a segélyszervezet, amelynek hagyományosan jó az együttműködése a nagykanizsai önkormányzattal és a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségével. Az osztás során külön figyelni kellett a biztonsági szabályok maradéktalan betartására, amely minden résztvevő közös érdeke volt.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére