X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Sikeresen zárult a Cipősdoboz Akció

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. január 03., péntek 10:10

Ezzel az idei adományok mértéke 25%-al nőtt a tavalyihoz képest – az ajándék összértéke 120 millió forint, emellett pedig tízmillió forintnyi támogatás érkezett a 1355-ös telefonos cipősdoboz adományvonalra is. A Shopline közreműködésével ezer online vásárlású cipősdoboz ajándékot adományoztak. Az akció záróeseményére december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában került sor tízezer ember előtt.

Az idén jubileumi, vagyis tizedik alkalommal megszervezett akcióhoz számtalan iskola, cég, baráti közösség és magánember csatlakozott, így sok hazai nagycsaládban, szegény sorsú közösségek köreiben és Böjte Csaba erdélyi gyerekotthonaiban is örülhettek a karácsonyi ajándékoknak.

Sok látogatót fogadott a Deák téren felállított Cipősdoboz Vár, ahol személyesen a Doboztündér vette át az ajándékot. Itt működött Magyarország legkisebb temploma, a Kétszemélyes Katedrális is, ahol személyre szóló karácsonyi üzenetet kaphattak a látogatók lelkészektől és közéleti személyiségektől.

Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke elmondta: idén az emberek szívesen, sokat és jó minőségben dobozoltak, ugyanakkor nőtt az igény is az ajándékok iránt a rászorulók körében. A Baptista Szeretetszolgálat az adományozóknak köszönhetően idén karácsonykor negyvenötezer rászorulón tudott segíteni, összesen százötven millió forint értékben.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére