“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segélykoncert Seregélyesen: Milán gyógyulásáért szóltak a hangszerek

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. március 30., hétfő 17:24

- Megdöbbentünk. Megtörtént, amire sosem gondoltunk: beteg lett ő is - mondta Sajtos József igazgató. - Milán évek óta kijárt az erdei iskola daganatos táborába, a két kezelés között kikapcsolódó gyerekeknek muzsikálni. Az ő mosolya, jókedve mindenkit felüdített. 

 A hír hallatán gondolkodni kezdtek, miben, hogyan segíthetnének. Ujfalusi Péter, Milán trombitatanára érkezett az ötlettel, hogy szervezhetnének jótékonysági hangversenyt, amelyen a tanár úr siófoki zenekara szívesen fellépne, az adományok pedig megkönnyítenék a család életét. Így vált Milán gyógykezelése közös üggyé, a Seregélyesi Általános Iskola Alapítványa pedig számlát nyitott Milán részére. Megkezdődött a koncert szervezése, szép számmal fogytak a támogatói jegyek, gyűlt a számlán a pénz.

  - Eljött a koncert napja - folytatta Sajtos József. - Az időjárás ellenünk dolgozott, március 27-én, pénteken délutánra viharos erejű szél kerekedett Seregélyesen. Már az is dicséretes volt, hogy az emberek egyáltalán kibújtak meleg otthonaikból, mégis  megtelt a Művelődési Ház. 

Azon az estén Ujfalusi Péter vezényletével a Siófoki Fúvós Egyesület és Demény István vezetésével az Enyingi Református Zeneiskola növendékei léptek fel. 

- A két zenekar közel két órán keresztül repített bennünket egy másik dimenzióba. Oda, ahol nincsenek beteg gyerekek, ahol mindenki boldogan mosolyog és egészségesen él. Egy olyan világba, amit neked is kívánunk, Milán! Ilyen jókívánságokat tolmácsoltak hangszereiken keresztül a fellépő seregélyesi diákok is.

 A koncertből és a támogatói jegyekből eddig több, mint 400 ezer forint gyűlt össze. A kampány folytatódik. Sajnos van miért. Milán számlaszáma: Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet, 57800071-10010921.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére