“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Otthon nélkül maradt és segítséget vár a sokgyermekes pilisvörösvári család

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. október 02., szerda 12:13

 

Pilisvörösvár – A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított annak a sokgyermekes családnak a megsegítésére, amely nemrégiben tűzvész miatt veszítette el az otthonát.

A családfő, Várkonyi Balázs szerint egy bedugva hagyott telefontöltő okozta azt a tüzet, amelynek nyomán szinte mindene odalett a pilisvörösvári nagycsaládnak. A szülők több gyerekükkel egy hét után visszamentek a lakhatatlanná vált, maguk építette házba, amelynek része volt egy műterem is, hiszen az apa festőművész: 25 év munkássága, a festményei is megsemmisültek a tűzvészben. Mégis bizakodnak, újjá akarják építeni a házat, még ha egyelőre nem is tudják, miből.

A tragikus nap előtt náluk minden otthonos és szép volt, a falakon festmények lógtak. Aztán amit nem a tűz, azt a víz pusztított el: az oltáskor több tízezer liter vizet locsoltak az égő házra a tűzoltók. Minden elégett, elolvadt, vagy elázott. Várkonyi Balázs mégis azt mondja, megsegítette a Jóisten, mert egyben tartotta és megmentette a családot.

Sokan igyekeznek segíteni: valaki egy házat ajánlott fel, ahol ideiglenesen lakhatnak, tanszerek, ruhák gyűltek össze. Mindenre szükség van ahhoz, hogy ismét lakható legyen az otthonuk, a legkisebb anyagi támogatás is jól jön. A ház újjáépítése 20 millió forintba kerül, ám a családnak egy ilyen összegnek a töredéke sem áll rendelkezésére.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány számlaszámán várják a pénzadományokat: UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006. (Megjegyzés: pilisvörösvári tűzeset)


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére