“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Önkéntes munkával két hajléktalan család lakhatásáért

Szerző: Bejegyzés: 2014. május 15., csütörtök 00:00

A kőbányai önkormányzat két szociális bérlakást ajánlott fel, melyek azonban felújításra szorulnak. Ehhez ajánlottuk fel segítségünket, így két héten keresztül, naponta négy-öt önkéntesünk segédkezik az építkezésen.

A lakások előre láthatóan 2014 májusának végére készülnek el és válnak beköltözhetővé.

A Baptista Szeretetszolgálat mára a Főváros második legnagyobb hajléktalan embereket ellátó szolgáltatási rendszerét működteti, mely széleskörű szolgáltatásokat nyújt ellátottjai számára. Naponta a különféle intézmények által, több mint 1000, télen pedig 1100 hajléktalan ember számára nyújt segítséget, szállást. Mindezek mellett hangsúlyt fektet az innovatív megoldások kialakítására, életre keltésére, az ellátás hatékonyságának növelésére is. Lehetőségéhez mérten támogatja is az ilyen jellegű programokat, melynek egyike a Kőbányán kivitelezett építkezés, mely gyakorlatilag az USA-ban és Nyugat-Európában egyre népszerűbb „Elsőként Lakhatást” elnevezésű program hazai adaptációjának is tekinthető. Ez a módszer ugyanis működő, hatékony megoldásokat kínál a hajléktalan emberek lakhatásának megoldására – a szállóra való bekerüléssel szemben, így segíteni kell annak elterjesztését, bővítését.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére