X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Nyelvtanulás az alapvető értékek jegyében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 09., szombat 11:44

 

Bárkányiné Vohl Mária igazgató az öt nap végén a szülőket köszöntve elmondta: bár vannak, akik ezt még némi meg nem értéssel fogadják, a Biblia alapvető értékeket közvetít és ezek szellemében szervezték az idei nyelvi tábort is, amelynek foglalkozásai során leginkább a mindennapi élet jeleneteit gyakorolták angolul és németül a fiatalok. Tíz nyelvi önkéntes érkezett az Egyesült Államokból (többségük texasi baptista gyülekezetekből), de eljött két osztrák vendég is Bécsből, illetve Grazból. Miután a gyerekek saját műsorukkal bizonyították a tartalmas héten tanultakat, az amerikai Anne a vendégek nevében szólva csodálatosnak értékelte a Sárosdon töltött hetet. Azt mondta, minden évben nagyon várják ezt a lehetőséget, hiszen számukra a sárosdi egy különleges iskola, ahol rendkívüli barátságok szövődnek. A nyelvi önkéntesek munkáját Kovács Dániel iskolalelkész köszönte meg. A tábor hetében a sárosdi általános iskolában volt látható az a kiállítás, amely a Baptista Szeretetszolgálat fennállásának 20. évfordulójára készült, felidézve a segélyszervezet küzdelmes mindennapjait, a szegények és más rászorultak érdekében indított programjait, a háborúk és természeti katasztrófák idején végzett tevékenységét, az intézményhálózat kialakítását.

Alig múlott el a bibliaismereti nyelvi tábor hete, július 11-én, hétfőtől alkotótábor kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmény szervezésében sok-sok zenével, színjátszással, koncerttel, múltidézéssel, nevetéssel.          

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére