X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Nyelvtanulás az alapvető értékek jegyében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 09., szombat 11:44

 

Bárkányiné Vohl Mária igazgató az öt nap végén a szülőket köszöntve elmondta: bár vannak, akik ezt még némi meg nem értéssel fogadják, a Biblia alapvető értékeket közvetít és ezek szellemében szervezték az idei nyelvi tábort is, amelynek foglalkozásai során leginkább a mindennapi élet jeleneteit gyakorolták angolul és németül a fiatalok. Tíz nyelvi önkéntes érkezett az Egyesült Államokból (többségük texasi baptista gyülekezetekből), de eljött két osztrák vendég is Bécsből, illetve Grazból. Miután a gyerekek saját műsorukkal bizonyították a tartalmas héten tanultakat, az amerikai Anne a vendégek nevében szólva csodálatosnak értékelte a Sárosdon töltött hetet. Azt mondta, minden évben nagyon várják ezt a lehetőséget, hiszen számukra a sárosdi egy különleges iskola, ahol rendkívüli barátságok szövődnek. A nyelvi önkéntesek munkáját Kovács Dániel iskolalelkész köszönte meg. A tábor hetében a sárosdi általános iskolában volt látható az a kiállítás, amely a Baptista Szeretetszolgálat fennállásának 20. évfordulójára készült, felidézve a segélyszervezet küzdelmes mindennapjait, a szegények és más rászorultak érdekében indított programjait, a háborúk és természeti katasztrófák idején végzett tevékenységét, az intézményhálózat kialakítását.

Alig múlott el a bibliaismereti nyelvi tábor hete, július 11-én, hétfőtől alkotótábor kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmény szervezésében sok-sok zenével, színjátszással, koncerttel, múltidézéssel, nevetéssel.          

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére