“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nyelvtanulás az alapvető értékek jegyében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. július 09., szombat 11:44

 

Bárkányiné Vohl Mária igazgató az öt nap végén a szülőket köszöntve elmondta: bár vannak, akik ezt még némi meg nem értéssel fogadják, a Biblia alapvető értékeket közvetít és ezek szellemében szervezték az idei nyelvi tábort is, amelynek foglalkozásai során leginkább a mindennapi élet jeleneteit gyakorolták angolul és németül a fiatalok. Tíz nyelvi önkéntes érkezett az Egyesült Államokból (többségük texasi baptista gyülekezetekből), de eljött két osztrák vendég is Bécsből, illetve Grazból. Miután a gyerekek saját műsorukkal bizonyították a tartalmas héten tanultakat, az amerikai Anne a vendégek nevében szólva csodálatosnak értékelte a Sárosdon töltött hetet. Azt mondta, minden évben nagyon várják ezt a lehetőséget, hiszen számukra a sárosdi egy különleges iskola, ahol rendkívüli barátságok szövődnek. A nyelvi önkéntesek munkáját Kovács Dániel iskolalelkész köszönte meg. A tábor hetében a sárosdi általános iskolában volt látható az a kiállítás, amely a Baptista Szeretetszolgálat fennállásának 20. évfordulójára készült, felidézve a segélyszervezet küzdelmes mindennapjait, a szegények és más rászorultak érdekében indított programjait, a háborúk és természeti katasztrófák idején végzett tevékenységét, az intézményhálózat kialakítását.

Alig múlott el a bibliaismereti nyelvi tábor hete, július 11-én, hétfőtől alkotótábor kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmény szervezésében sok-sok zenével, színjátszással, koncerttel, múltidézéssel, nevetéssel.          

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére