X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Nemzetközi robot verseny Bécsben: a legjobbak között a nyírbogdányiak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 16., csütörtök 11:19

Április második hétvégéjén rendezték meg a RobotChallange elnevezésű nemzetközi versenyt az osztrák fővárosban, ahol különböző országok robotjai mérték össze tudásukat. A robotok vasból, műanyagból vagy lego-ból, különböző specialitással épültek: bemutattak rescue, szumo és vonalkövető robotfajtákat és még repülő robotokat is. A baptista fenntartású Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai öt robottal indultak a lego szumo versenyen.  A robotokat Papcsák Nóri, Jakab Ágnes és Poór Fanni, a nyírbogdányi iskola 8. osztályos diákjai építették és programozták. Ők Abán Csaba tanár úr vezetésével már számos versenyen kiválóan szerepeltek. A bécsi nemzetközi megmérettetésen ötven ország hetvenkét robotja közül a lányok három robottal is a legjobb tizenhat közé kerültek. Az utánpótlás  csapat tagja volt Poór Lili, Abán Csaba, Léka Patrícia és Földesi Szabina is. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére