X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Nemzetközi robot verseny Bécsben: a legjobbak között a nyírbogdányiak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 16., csütörtök 11:19

Április második hétvégéjén rendezték meg a RobotChallange elnevezésű nemzetközi versenyt az osztrák fővárosban, ahol különböző országok robotjai mérték össze tudásukat. A robotok vasból, műanyagból vagy lego-ból, különböző specialitással épültek: bemutattak rescue, szumo és vonalkövető robotfajtákat és még repülő robotokat is. A baptista fenntartású Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai öt robottal indultak a lego szumo versenyen.  A robotokat Papcsák Nóri, Jakab Ágnes és Poór Fanni, a nyírbogdányi iskola 8. osztályos diákjai építették és programozták. Ők Abán Csaba tanár úr vezetésével már számos versenyen kiválóan szerepeltek. A bécsi nemzetközi megmérettetésen ötven ország hetvenkét robotja közül a lányok három robottal is a legjobb tizenhat közé kerültek. Az utánpótlás  csapat tagja volt Poór Lili, Abán Csaba, Léka Patrícia és Földesi Szabina is. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére