“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nagyecsed szegényein segített a segélyszervezet

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. március 21., kedd 11:01

 

Nagyecsed – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben március 20-án, hétfőn mintegy háromszáz rászoruló családnak osztott tartós élelmiszert a településen. A segélyszervezet adományozási igazgatósága ezzel az akcióval folytatta legszegényebb honfitársaink érdekében végzett munkáját. 


Nagyecsed mintegy 7 ezer lelkes település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a lakosság egy része a roma kisebbséghez tartozik. A segélyszervezet a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben osztott hétfőn 10 órától délután 15 óráig tartós élelmiszert, azaz konzervet, teát és csokoládét. A rászorultak kaptak ruhaneműt is. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már készülnek a következő helyszínre és a legközelebbi osztáshoz gyűjtik össze a segélyt.

Az adományozási igazgatóság járművei rendszeresen útnak indulnak azért, hogy – gyakran helyi önkéntesekkel együtt – tartós élelmiszerrel lássák el a nélkülözőket az ország legszegényebb vidékein. A Baptista Szeretetszolgálat a Karitatív Tanács tagja: 2016-ban 85 millió forint értékű, előző évben kapott márkás terméket márkamentesített és osztott szét, valamint mintegy 10 ezer rászorulót segítve 36 településen rendezett önállóan osztást, további 57 településen pedig más szervezetekkel együttműködésben juttattak el elsősorban tartós élelmiszert és ruhaneműt a rászorultakhoz: ez összesen 93 települést jelentett az elmúlt évben.

A munka folytatódik.      

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére