X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Museo Mundial: programok kicsiknek és nagyoknak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. május 13., szerda 10:20

A Baptista Szeretetszolgálat, mint résztvevő – együttműködésben a Budapest Történeti Múzeummal és a Magyar Vasúttörténeti Parkkal – a Museo Mundial elnevezésű program segítségével kívánja megismertetni az ENSZ tagállamai által 2000-ben elfogadott millenniumi fejlesztési célokat a múzeumok látogatóival. Ilyen cél a súlyos szegénység enyhítése, a környezet fenntarthatóságának biztosítása, a gyermekhalandóság csökkentése, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, a tanuláshoz való jog megteremtése. A részletekről Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi program-koordinátora, az egyik szervező számolt be.

Május 17-én, vasárnap 10 és 17 óra között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a játékos foglalkozások résztvevői, az érdeklődő családok több más mellett arra a kérdésre kereshetik együtt a választ: hogyan őrizzük meg a Földet Budapesten a jövő generációi számára?

Május 19-én, 21-én és 22-én Mit tehetsz egy fenntarthatóbb világért? címmel múzeum-pedagógiai foglalkozások lesznek a Budapest Történeti Múzeumban középiskolásoknak.

Május 19-én, kedden 17 órától a Budapest Történeti Múzeum Vármúzeumában (Budavári Palota, E-épület) Afganisztánból Budapestre, avagy migráció női szemmel címmel hallgathatnak meg egy érdekes beszélgetést az érdeklődők, miközben tárlatvezetés lesz a Museo Mundial állomásainak érintésével.

Május 22-én, pénteken 14 óra 30-tól a Magyar Vasúttörténeti Parkban kezdődő program címe: Iskola feketén-fehéren, afrikai és európai iskolák összehasonlítása. Aznap szó lesz a fenntartható közlekedésről, a globális felmelegedés hatásairól és megelőzésének lehetőségeiről is, miközben tárlatvezetéssel mutatják be a Museo Mundial állomásait a parkban is.

Június 14-én, vasárnap Közlekedésbiztonsági-napot rendeznek a gyerekeknek a Magyar Vasúttörténeti Parkban.  

Azok a 16 évesnél idősebbek, akik kedvet éreznek magukban egy kis kerékpározáshoz, a Magyar Kerékpárosklub közreműködésével május 22-én, pénteken 14 órától biciklitúrán vehetnek részt a Budapest Történeti Múzeum és a Magyar Vasúttörténeti Park között: a jelentkezéseket a kapcsolat@mail.btm.hu elektronikus címen várják. (A tervek szerint az érdeklődők 14 órakor találkoznak a palotaliftnél, ahol a kerékpárok leköthetőek, majd 14 óra 50-ig meglátogatják a Museo Mundial állomásait a BTM Vármúzeumában, majd 14 óra 55-kor indulnak tovább a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol ugyancsak láthatják az állomásokat.)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére