X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Missziós nap az American Baptist Churches (ABC) munkatársaival és a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapatával

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. november 11., kedd 10:37

Az ABC missziós szervezet négy munkatársának mutatta be az iskoláinkban folyó munká  a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapata.  A délelőtti órákban a budapesti Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskola bibliaóráján vehettünk részt, ahol fogyatékkal élő tanulóinknak beszélhettek külföldi vendégeink életükről, és munkájukról. A 45 perces tanórán Fóris Johanna igazgató-helyettes vezetésével egy interaktív tanóra keretein belül, barátságos légkörben  beszélhettünk a belső értékek fontosságáról. A bibliaórát követően Hajnal Zoltán iskolalelkész és Kékesné Czinder Gabriella igazgató-asszony osztotta meg gondolatait, az iskola működésével kapcsolatban. 

Egy rövid, közös ebéd után Téglásra indultunk, a  II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola rendezvényére, ahol Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató-asszony fogadott minket, majd az iskola bemutatása után a város mozitermében tartott teltházas koncertet Pintér Béla. Az este során, ahol a Maine államból érkezet három lelkész-missziómunkás beszámolói is elhangoztak, a helyi baptista közösség támogatásával és segítségével egy újonnan induló “B49 Light” alkalom elindítását is bejelentették, amit Karancsi Csaba, az újfehértói Baptista Gyülekezet lelkipásztora vezet. A diákok örömmel fogadták a hírt, s a hétvégén 36 téglási tanuló látogatott el az első B49-es alkalomra.
 
A közös missziós nap reményság szerint nagyszerű lehetőség arra, hogy a jövőben új utakat találjunk a közös együttműködéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Fejlesztés a hátrányos helyzetű gyermekekért a Bükk egyik falujában

Bükkszentmárton – A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.

Lap tetejére