X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Missziós nap az American Baptist Churches (ABC) munkatársaival és a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapatával

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. november 11., kedd 10:37

Az ABC missziós szervezet négy munkatársának mutatta be az iskoláinkban folyó munká  a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapata.  A délelőtti órákban a budapesti Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskola bibliaóráján vehettünk részt, ahol fogyatékkal élő tanulóinknak beszélhettek külföldi vendégeink életükről, és munkájukról. A 45 perces tanórán Fóris Johanna igazgató-helyettes vezetésével egy interaktív tanóra keretein belül, barátságos légkörben  beszélhettünk a belső értékek fontosságáról. A bibliaórát követően Hajnal Zoltán iskolalelkész és Kékesné Czinder Gabriella igazgató-asszony osztotta meg gondolatait, az iskola működésével kapcsolatban. 

Egy rövid, közös ebéd után Téglásra indultunk, a  II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola rendezvényére, ahol Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató-asszony fogadott minket, majd az iskola bemutatása után a város mozitermében tartott teltházas koncertet Pintér Béla. Az este során, ahol a Maine államból érkezet három lelkész-missziómunkás beszámolói is elhangoztak, a helyi baptista közösség támogatásával és segítségével egy újonnan induló “B49 Light” alkalom elindítását is bejelentették, amit Karancsi Csaba, az újfehértói Baptista Gyülekezet lelkipásztora vezet. A diákok örömmel fogadták a hírt, s a hétvégén 36 téglási tanuló látogatott el az első B49-es alkalomra.
 
A közös missziós nap reményság szerint nagyszerű lehetőség arra, hogy a jövőben új utakat találjunk a közös együttműködéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Családgondozó munkakör betöltésére keres munkatársakat a BIK

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, teljesen új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat, családgondozó munkakör betöltésére.

A Caola Zrt. is azok között van, akik segítik a védekezést

Diósd – A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átadásán jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is.

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Lap tetejére