X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Missziós nap az American Baptist Churches (ABC) munkatársaival és a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapatával

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. november 11., kedd 10:37

Az ABC missziós szervezet négy munkatársának mutatta be az iskoláinkban folyó munká  a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapata.  A délelőtti órákban a budapesti Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskola bibliaóráján vehettünk részt, ahol fogyatékkal élő tanulóinknak beszélhettek külföldi vendégeink életükről, és munkájukról. A 45 perces tanórán Fóris Johanna igazgató-helyettes vezetésével egy interaktív tanóra keretein belül, barátságos légkörben  beszélhettünk a belső értékek fontosságáról. A bibliaórát követően Hajnal Zoltán iskolalelkész és Kékesné Czinder Gabriella igazgató-asszony osztotta meg gondolatait, az iskola működésével kapcsolatban. 

Egy rövid, közös ebéd után Téglásra indultunk, a  II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola rendezvényére, ahol Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató-asszony fogadott minket, majd az iskola bemutatása után a város mozitermében tartott teltházas koncertet Pintér Béla. Az este során, ahol a Maine államból érkezet három lelkész-missziómunkás beszámolói is elhangoztak, a helyi baptista közösség támogatásával és segítségével egy újonnan induló “B49 Light” alkalom elindítását is bejelentették, amit Karancsi Csaba, az újfehértói Baptista Gyülekezet lelkipásztora vezet. A diákok örömmel fogadták a hírt, s a hétvégén 36 téglási tanuló látogatott el az első B49-es alkalomra.
 
A közös missziós nap reményság szerint nagyszerű lehetőség arra, hogy a jövőben új utakat találjunk a közös együttműködéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére