X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 04., péntek 15:48

 

A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban a gyermekekre és az anyákra, valamint azokra a menekültekre fordítja figyelmét, akik útjuk során nélkülözték az egészségügyi ellátást. Csütörtökön dr. Varga Éva gyermekorvos és aneszteziológus, valamint az ő munkáját segítő Révész Balázs ápoló egész nap, egymás után látta el a betegeket. Jellemzően légúti megbetegedéssel, a higiénia hiányáról árulkodó bőrbetegségekkel, fizikai sérülésekkel fordultak hozzájuk a menekültek, akik között elég nagy számban voltak kisgyermekek is. A segélyszervezet szakembereinek munkáját önkéntes tolmácsok segítették. A Nyugati Pályaudvarnál kialakított ideiglenes „rendelő” előtt jellemzően türelmesen várakoztak a betegek, akik hálásan fogadták  Baptista Szeretetszolgálat orvosának és ápolójának segítségét. A helyszínre érkező civil önkéntesek közül sokan ajánlották fel, hogy gyógyszert vásárolnak, ezzel is segítve a doktornő munkáját: leginkább lázcsillapítóra és fertőtlenítő szerekre volt szükség. A Baptista Szeretetszolgálat minden nap ott van a pályaudvarnál és folytatja a betegek ellátását. A segélyszervezet esőtől védett területet alakít ki, igyekszik minden nap ételt, megfelelő ruhát, esőkabátot biztosítani a menekülteknek: nagy szükség van például megfelelő lábbelire, tornacipőre, hiszen sokan papucsban, sebes lábbal érkeztek Magyarországra.         

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére