X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 04., péntek 15:48

 

A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban a gyermekekre és az anyákra, valamint azokra a menekültekre fordítja figyelmét, akik útjuk során nélkülözték az egészségügyi ellátást. Csütörtökön dr. Varga Éva gyermekorvos és aneszteziológus, valamint az ő munkáját segítő Révész Balázs ápoló egész nap, egymás után látta el a betegeket. Jellemzően légúti megbetegedéssel, a higiénia hiányáról árulkodó bőrbetegségekkel, fizikai sérülésekkel fordultak hozzájuk a menekültek, akik között elég nagy számban voltak kisgyermekek is. A segélyszervezet szakembereinek munkáját önkéntes tolmácsok segítették. A Nyugati Pályaudvarnál kialakított ideiglenes „rendelő” előtt jellemzően türelmesen várakoztak a betegek, akik hálásan fogadták  Baptista Szeretetszolgálat orvosának és ápolójának segítségét. A helyszínre érkező civil önkéntesek közül sokan ajánlották fel, hogy gyógyszert vásárolnak, ezzel is segítve a doktornő munkáját: leginkább lázcsillapítóra és fertőtlenítő szerekre volt szükség. A Baptista Szeretetszolgálat minden nap ott van a pályaudvarnál és folytatja a betegek ellátását. A segélyszervezet esőtől védett területet alakít ki, igyekszik minden nap ételt, megfelelő ruhát, esőkabátot biztosítani a menekülteknek: nagy szükség van például megfelelő lábbelire, tornacipőre, hiszen sokan papucsban, sebes lábbal érkeztek Magyarországra.         

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Fejlesztés a hátrányos helyzetű gyermekekért a Bükk egyik falujában

Bükkszentmárton – A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.

Lap tetejére