X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 04., péntek 15:48

 

A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban a gyermekekre és az anyákra, valamint azokra a menekültekre fordítja figyelmét, akik útjuk során nélkülözték az egészségügyi ellátást. Csütörtökön dr. Varga Éva gyermekorvos és aneszteziológus, valamint az ő munkáját segítő Révész Balázs ápoló egész nap, egymás után látta el a betegeket. Jellemzően légúti megbetegedéssel, a higiénia hiányáról árulkodó bőrbetegségekkel, fizikai sérülésekkel fordultak hozzájuk a menekültek, akik között elég nagy számban voltak kisgyermekek is. A segélyszervezet szakembereinek munkáját önkéntes tolmácsok segítették. A Nyugati Pályaudvarnál kialakított ideiglenes „rendelő” előtt jellemzően türelmesen várakoztak a betegek, akik hálásan fogadták  Baptista Szeretetszolgálat orvosának és ápolójának segítségét. A helyszínre érkező civil önkéntesek közül sokan ajánlották fel, hogy gyógyszert vásárolnak, ezzel is segítve a doktornő munkáját: leginkább lázcsillapítóra és fertőtlenítő szerekre volt szükség. A Baptista Szeretetszolgálat minden nap ott van a pályaudvarnál és folytatja a betegek ellátását. A segélyszervezet esőtől védett területet alakít ki, igyekszik minden nap ételt, megfelelő ruhát, esőkabátot biztosítani a menekülteknek: nagy szükség van például megfelelő lábbelire, tornacipőre, hiszen sokan papucsban, sebes lábbal érkeztek Magyarországra.         

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Családgondozó munkakör betöltésére keres munkatársakat a BIK

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, teljesen új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat, családgondozó munkakör betöltésére.

A Caola Zrt. is azok között van, akik segítik a védekezést

Diósd – A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átadásán jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is.

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Lap tetejére