X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Már épül a Cipősdoboz Vár – a polgármester hisz az összefogás erejében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 23., hétfő 16:33

 

 

– Miért tartja annyira fontosnak a Cipősdoboz Akciót, hogy polgármesterként több ezer kerületi lakost, minden kisgyermekes családot levélben kért együttműködésre? Ez ugyanis egyedülálló az országban. 

– A XVI. kerületben hagyománya van az elesettek, rászorulók segítésének – mondta Kovács Péter. –  Minden évben, advent idején a Cipősdoboz Akcióban gyűjtünk, de van téli fűtési támogatásunk és karácsonyi csomag akciónk is. Hiszem, hogy az összefogás erejével tudunk segíteni, ezért kérek minden kisgyermekes családot arra, ha lehetősége van, segítsen.

– Mi indította erre? 

– A XVI. kerületben mindig is erős volt a szolidaritás… Talán nálunk az átlagnál jobban szituált emberek élnek, akik könnyebben megtehetik, hogy segítenek. Ez jó példa a felnövekvő generáció számára is.

– Várhatóan mennyi doboz gyűlik össze várhatóan a kerületben? 

– Remélem, hogy több ezer.

– A kerületben kik kapnak dobozokat? 

– A kerületben élő rászorultak kapnak ajándékot, akikhez a családsegítő szolgálattal és a hivatal szociális osztályával karöltve juttatjuk el a csomagokat. Mivel máshol még több rászorult van, ezért a Baptista Szeretetszolgálatnak adjuk át a fennmaradt cipősdobozokat, akik pontosan tudják, hogy hová továbbítsák azokat.

– Személyes érintettsége is van esetleg a Cipősdoboz Akcióval kapcsolatban? 

– Igen, a mi családunk is szokott néhány cipősdobozt készíteni ilyenkor.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére