“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. augusztus 13., kedd 09:55

 

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

A résztvevők Dnyipróból és Zaporizzsjából érkeztek Budapestre, akik mindannyian részt vettek a tavasszal megtartott kapcitás bővítési tréning-sorozaton. Vendégeink szociális területen dolgoznak. A négy napba sikerült egy elég komoly szakmai programot megvalósítani. A szeretetszolgálat bemutatta különböző területeit, kihangsúlyozva a projekt menedzsmenttel, a kommunikációval, a szociális intézmények alapításával és működtetésével kapcsolatos tevékenységeket.

Ellátogattunk egy, a szeretetszolgálat által fenntartott hajléktalanszállóra, és a szociális Segítő Központba is, ahol bepillantást kaptunk az intémények mindennapi életébe. Meglátogattunk egy profitorientált szervezetet, ahol nagyon sokat fordítanak alapítványok támogatására, tőlük a PR menedzsment témakörében hallgattunk meg egy előadást. Voltunk ifjúsági pontban, ahová a kallódó fiatalok térhetnek be, hogy az iskola után értelmesen töltsék el a szabadidejüket. Vendégeink találkozón vettek részt a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztályán, ahol a magyar állami illetve Ukrajna uniós támogatásáról esett szó, ellátogattunk a Nemzetközi Migrációs Szervezethez, ahol az Ukrajna elfoglalt területeiről megindult migránsok letelepedése volt az egyik fő téma. 

A találkozás fókuszában a szeretetszolgálat által szociális téren felhalmozott gyakorlati és elméleti tudás bemutatása, és átadása állt. Legfőbb üzenetünk az volt, hogy civil szervezetként folyamatosan kopogni kell a hivatalok ajtaján, és keresni a lehetőséget arra, miként lehet a kitalált célokat elérni, megvalósítani. „Ma is hallom kopogni a cipőmet, a hivatalok hosszú, üres folyosóin“, mondta az egyik kollégánk. Bár nem ezt kívánjuk az ukrán civil szervezetnek, de azt mindenképp, hogy legyen elég kitartás és erő bennük, hogy a lelkesedésükkel hasznos munkát tudjanak véghezvinni az általuk képviselt szociális területeken.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A könnyebb és hatékonyabb álláskeresés alternatívája a BIK-nél

Budapest – Partnereivel fontos projekt megvalósításába fogott a Baptista Integrációs Központ az álláskeresők érdekében.

Autós felvonulás a főváros utcáin, rászoruló gyerekek örömére

Budapest - Ismét 150 rászoruló gyermek részére szervezett felvonulást Budapest útjain a Baptista Szeretetszolgálat.

Új elnök a Baptista Szeretetszolgálat élén

Budapest - 2020. június 9-én ünnepélyes keretek között iktatta be a Magyarországi Baptista Egyház Dr. Szilágyi Bélát a Baptista Szeretetszolgálat elnöki szolgálatára.

Lap tetejére