X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyar baptisták a keresztényüldözés ellen: a konferencia apropóján

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 26., kedd 12:26

 

Budapest – Másodszorra rendeznek konferenciát a magyar fővárosban a keresztényüldözésről, az esemény november 26-án, kedden kezdődött el. Naponta tizenegy ember hal meg keresztény vallása miatt.

Korunk legnagyobb és legelhallgatottabb válsága a keresztényüldözés, hangzott el a nemzetközi konferencián. A tanácskozás jó alkalmat adott ahhoz, hogy Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is találkozzon a résztvevők egy részével, a legtöbben a Közel-Keletről érkeztek Magyarországra. Gál Dávid elmondta: az üldözött keresztények között nagyon sok a baptista vallású, s ez fokozott figyelmet követel a magyar segélyszervezet részéről, amely programjaival a legtöbb olyan országban jelen volt vagy ma is jelen van, ahol a keresztények támadásoknak vannak kitéve. Ezek közül megemlítette Srí Lankát, ahol a 2004-es cunami katasztrófát követően, 15 évvel ezelőtt a Baptista Szeretetszolgálat gyermekotthont hozott létre és az idén, húsvétvasárnap elkövetett robbantásos merényletek után gyűjtést indított az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére. A jótékonysági akcióval egy időben lehetőségeik szerint felhívták a figyelmet a keresztényüldözés tényleges problémájára – amely természetesen messze nem csak Srí Lankát érinti, a világ jelentős részére jellemző. Gál Dávid leszögezte: bár a humanitárius segélyezés eszköztára korlátozott, az üldözött csoportok elismerése és az, hogy mellettük állunk, az egyik lehetséges módja annak, hogy küzdjünk az üldözés és az agresszió ellen. A magyar baptista szakemberek készen állnak arra, hogy a 23 éves segélyszervezet minden tapasztalatát felhasználva segítsék ezt a küzdelmet, akár missziós munkával azokon a területeken, ahol dolgoztak, vagy ma is tevékenykednek.  

 

  

 

  

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Caola Zrt. is azok között van, akik segítik a védekezést

Diósd – A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átadásán jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is.

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Maszkok, fertőtlenítőszer és Béres Csepp érkezett Kiskőrösre

Kiskőrös - A Baptista Szeretetszolgálat május 14-én, csütörtökön adományokat adott át a Kiskőrösi Baptista Szeretetház részére: a maszkok, fertőtlenítőszerek és más készítmények természetesen továbbra is a legjobban veszélyeztetebbek, az idős emberek védelmét szolgálják.

Lap tetejére